Játék Játék Hírek Játék Újdonság

Körlimites demót kapott a Sid Meier’s Civilization VI

A tavaly ősszel megjelent játék korlátozott változatát mostantól bárki kipróbálhatja.

 

Hatodszor is élmény meghódítani a világot

Sid Meier neve mára egybeforrt a stratégiai játékokkal. A veterán fejlesztő még a ’80-as években kezdte a szakmát, legalábbis első játékai ekkor jelentek meg. Ekkor még nem specializálódott kifejezetten a stratégiai játékokra, mindenféle területen kipróbálta magát. Az első játék, amelynek címében már az ő neve is szerepelt, a Sid Meier’s Pirates! volt, amely – több más társával együtt – mára megkapta feldolgozását is. Az első Sid Meier’s Civilization játék 1990-ben jelent meg és ez volt az, ami igazán meghozta számára a hírnevet, habár korábbi alkotásai között is voltak szép sikerek. A Civilization akkoriban egyedinek mondható és összetett játékmenetével stílust teremtett. A folytatásra hat évet kellett várni, de általánosságban is elmondható, hogy Sid Meier sosem kapkodta el a fejlesztést.

A Sid Meier’s Civilization sorozat nem számítva a mellékágakat (mint a Coloniaztion vagy a Beyond Earth) máig hat epizódot ért meg. Az eddigi legutolsó felvonás, a Sid Meier’s Civilization VI tavaly októberben jelent meg és pontosan azt kínálta, amit a rajongók vártak tőle. A játék megmaradt a gyökereinél, de a készítőknek sikerült olyan új ötleteket is beépítenie, amelyek nem rontottak az élményen, de még tovább mélyítették a tartalmat. Sokan előzetesen az alaposan átalakított látványvilág miatt aggódtak, mondván: túlságosan hasonlít az ingyenes, böngészőben futó stratégiai játékok látványvilágára. Valóban, a Civilization VI sokkal színesebbé vált az előző részekhez képest, de összességében a grafika terén sem vallott kudarcot.

 

Hatvan körös demo

A játékot fejlesztő Firaxis és a kiadásért felelős 2K úgy döntött, közel fél évvel a megjelenés után elérkezett az idő, hogy kiadják a játék demóját. A kipróbálható verzió több megkötést is hozott, de arra kiváló, hogy bevezessen minket a játék világába – és meghozza a kedvet a teljes változat megvásárlásához. A demóban egyetlen nemzet, Kína felett vehetjük át az irányítást, az uralkodók közül pedig Qin Shi Huang áll rendelkezésünkre. Népünk életét hatvan körön keresztül egyengethetjük, ami elsőre talán kevésnek tűnhet, de valójában hosszú órákba telik eljutni az utolsó fordulóig. A játék egy vaskos oktatómódot is tartogat a kezdők számára, hogy bevezesse őket a körökre osztott birodalomépítés és menedzsment minden fortélyába.

A Sid Meier’s Civilization VI demója a Steamen keresztül érhető el és meglehetősen méretes letöltést igényel.

Körlimites demót kapott a Sid Meier’s Civilization VI
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás