Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Lecsatolható képernyő nélkül érkezhet a Surface Book 2

Akár már jövő hónapban megjelenhet a Microsoft Surface Book 2, ami az előddel szemben lecsatolható kijelző nélkül kerülhet a boltokba.

 

  • egy jelentés szerint a Surface Book 2 már a tömeggyártási fázisban van, ezért akár jövő hónapban is a polcokra kerülhet
  • úgy tűnik, hogy idén a Microsoft nem leválasztható kijelzővel dobja piacra a készüléket
  • ezzel megszűnhet a Surface Bookok egyik legnagyobb problémája, a tengely körüli rés

 

Jövő hónapban, hagyományos dizájnnal

A Microsoft mindenkit meglepett, amikor bemutatta a 13,5 hüvelyk képátlójú új laptopját, a Surface Bookot. Az 1499 dolláros (körülbelül 430 ezer forintos) készülék lecsatolható képernyővel rendelkezett, amivel viszont nem valószínű, hogy újra találkozunk a következő generációs modell esetében. A Surface Book 2 ugyanis elvileg már a tömeggyártás fázisában van és akár áprilisban is debütálhat. Ez utóbbi tény várható volt, hiszen már rengeteg forrás jelölte meg áprilist a bemutatkozás hónapjaként. Ellenben arra szinte senki sem számított, hogy a Microsoft idén elhagyja a 2 az 1-ben kialakítást.

surfacebook2-1

Kedvezőbb árcédulával

Pedig úgy tűnik, hogy a redmondi óriás ezúttal valóban egy notebookot tesz le az asztalra. Mindez a DigiTimes jelentéséből következik, akik szerint a vállalat a jól ismert kagylóhéj-dizájn szerint készítette el a Surface Book 2-t. Az anyagból az is kiderült, hogy a gép egy fix, 13,5 inch-es kijelzővel érkezik, és az ára valahol 1000 amerikai dollár (nagyjából 290 ezer forint) körül alakul majd. Ez a dizájnváltásnak tudható be, ami viszont logikus lépés lehet, hogy az eladások megnövelhetők legyenek. A DigiTimes szerint ugyanis a cég 500 ezer modellt szállított ki 2016-ban, ami csak mérsékelt sikernek tűnik.

surfacebook2-2

Eltűnik a panelek közti rés

A csapat egyébként korábban már megjósolta a Surface Studio bejelentését, így tehát elképzelhető, hogy a Surface Book 2-vel kapcsolatosan is igazuk lesz. Legutóbb egyébként októberben frissült a széria: akkor jobb üzemidőt és nagyobb kapacitású grafikus kapacitást kínáltak a sorozat tagjai. Sőt, csökkent egy keveset a tengely körüli rés is, ami miatt régebben sok kritika érte a céget. Idén viszont végre teljesen eltűnhet ez a probléma, hála a hagyományos kialakításnak.

 

Lecsatolható képernyő nélkül érkezhet a Surface Book 2
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás