eSport Játék

Rainbow Six Pro League II már csak PC-re

A Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege profi esport bajnokságának második évada már csak PC-re tér vissza.

 

A szivárvány hatosok

Bár FPS-ek között a Counter Strike: Global Offensive a király, ha esportról van szó, azért akadnak még említésre méltó játékok, amelyek játékosok ezreit vonzzák. Ilyen a Ubisoft játéka, a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, amely hasonló témát dolgoz fel, csak épp egészen más stílusban. A Rainbow Six: Siege-ben a világ legismertebb terrorelhárító alakulatai, kommandós csoportjai és különleges egységei képviseltetik magukat. Olyan egységekről van szó, mint az amerikai SWAT, a brit SAS, az orosz Spetsnaz vagy épp a francia GSG 9. Minden alakulatot két karakter, egy támadó és egy védekező képvisel. A kifejezetten multiplayerre kihegyezett játékmenet is e két csapatra épül: minden játékmódban van egy támadó és egy védekező csapat. Előbbinek fel kell deríteni a terepet, majd be kell hatolnia az adott épületbe, hogy ott kiszabadítsa a túszt, hatástalanítsa a bombát vagy meg kell szereznie egy mérgező anyagot tartalmazó tartályt. A védekező csapatnak értelemszerűen ebben kell megakadályoznia őket. Ehhez csapdákat, szögesdrót-akadályokat helyezhetnek el, illetve megerősíthetik a megvédeni kívánt helyiség falait. A Rainbow Six: Siege-ben ugyanis a legtöbb fal lebontható, átlőhetünk rajta, és utat vághatunk rajta magunknak.

Egy ilyen játék kiváló alapja a kompetitív tornáknak, így született meg a Rainbow Six Pro League ötlete, amely a világ legjobb Rainbow Six csapatainak tornája. A bajnokság eddig egy évadot ért meg, ezalatt PC-n és Xbox One-on is indulhattak csapatok a végső bajnoki cím megszerzése érdekében. A második évad rajtja már karnyújtásnyira van, ám a jövőben már csak PC-n indulhatnak majd a csapatok.

 

Kialakult a nyolcas mezőny

A Ubisoft a torna töretlen fejlődése érdekében határozott úgy, hogy idén már nem bontja ketté azt, ehelyett profi bajnokságot már csak PC-n indít. Azok a csapatok, akik Xbox One-on versenyeztek, a jövőben is megtehetik ezt, és indulhatnak a Major ligákban.

PC-n, az elmúlt időszak a Pro League-be való bejutás jegyében telt, a selejtezők utolsó köré a múlt hétvégén ért véget. A versenyeket három régióban rendezték meg, ahogy a profi bajnokság is ezekben zajlik majd: Észak-Amerika, Dél-Amerika és Európa. Mindhárom régióba nyolc-nyolc csapat került be a legjobbak közé, akik a következő két hónapban egymás közt vívják meg csatáikat, hogy eldöntsék, ki képviselheti a régiót az ESL Pro League katowicei döntőjében. Észak-Amerikában kezdődik a bajnokság a legkorábban, itt március 20-án rendezik az első kört. Március 23-án rajtol az európai bajnokság, míg március 26-án a dél-amerikai. Mindhárom régióban meghívásos alapon és selejtezőkön keresztül lehetett bejutni a legjobbak közé.

Észak-Amerikában a Continuum, az eRa Eternity, a FlipSid3 Tactics és az Onslaught csapata kapott meghívót, hozzájuk pedig az Ominous, a Most Wanted, a Lethal és az ElevateGG csatlakozott a selejtezőkön keresztül. Európában hasonló a leosztás: négy meghívott és négy kvalifikált csapat méri össze erejét. Meghívót a GiFu, a Team Vitality, a PENTA Sports és a Yunktis kapott, míg a selejtezőkből a gBots, a Playing Ducks, az E2 eSports és a Barrage eSports jutott fel. Dél-Amerikában picit eltérő az eloszlás, ugyanis hat meghívott csapathoz mindössze két gárda csatlakozhatott a selejtezőkből: a Santos Dexterity, a Keyd Stars, a Black Dragons, a paIN Gaming, a V3 Masters és a MRK e-Sports mellé a Nox Gaming és a SemXorah Gaming társult.

Rainbow Six Pro League II már csak PC-re
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás