Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Július 11-én mutatkozik be a Project Scorpio

Hivatalosan is megerősítést is nyert, hogy a Microsoft új konzolja, a Project Scorpio július 11-én, az idei E3 keretei között jelenik meg.

 

  • az Xbox-részleg vezetője bejelentette, hogy július 11-én, az E3 első napján debütál a Project Scorpio
  • a Microsoft tehát mégsem rendez saját eseményt a konzol bemutatására
  • valószínűleg csak akkor lehet majd többet megtudni a gépről

 

Mégis az E3-on debütál a Project Scorpio

Phil Spencer, a Microsoft Xbox részlegének feje egy blogbejegyzésben végre hivatalosan bejelentette, hogy a vállalat új konzolja az idei Electronic Entertainment Expo keretein belül mutatkozik be. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti találgatásokkal szemben a cég nem fog saját eseményt tartani a Project Scorpio kódnevű eszköz leleplezésére, hanem az E3 során – egészen pontosan annak első napján, július 11-én – fogja bemutatni azt. 

Eredetileg egyébként maga Spencer sugallta, hogy a Microsoft egy külön rendezvényt szervez a konzol bemutatására, az E3 előtt egy nappal. Emellett többen más, jóval korábbi dátumokra számítottak. Ilyen volt például a május 2., hiszen ekkor esedékes a redmondi óriás másik nagy eseménye, a MicrosoftEDU, valamint a május 10-12., mert ekkor zajlik a Microsoft Build Developer Conference. Előbbi azonban inkább oktatással, utóbbi pedig fejlesztői eszközökkel kapcsolatos esemény.

 

“A valaha volt legerősebb konzol”

Egyelőre tehát csak a nemrég bejelentett hardveres specifikációk nyilvánosak. Ezek szerint a Project Scorpio 6 TFLOP-os számítási kapacitásra képes, ami körülbelül 50%-kal meghaladja a rivális PlayStation 4 Pro erejét. A Microsoft konzolja ezen kívül 12 GB-nyi GDDR5-ös memóriát kap, amit egy egyedi, Jaguar-architektúrára épülő, 1172 MHz-es processzor egészít ki. Ezzel a CPU 31%-kal gyorsabb az Xbox One-ban található modulnál.

Mindez a vállalat szerint elég lesz ahhoz, hogy a legtöbb Xbox One-os játék natív 4K felbontás mellett fusson 60 képkocka/másodperces sebességgel. Ez elméletben lehetséges, mivel a cég bemutatója szerint a ForzaTech demója ilyen értékek mellett csak a GPU 60-70%-át használta ki, amiből az következik, hogy a konzolban még jócskán maradt kihasználatlan erő. 

 

Július 11-én mutatkozik be a Project Scorpio
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás