Játék Játék Hírek Játék Újdonság Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Kapható az AMD Radeon RX 580 és RX 570

Már megvásárolható az AMD két újgenerációs videokártyája, a Radeon RX 580 és az RX 470 az ASUS és az MSI által gyártott változatokban.

  • az AQUA Electromax üzleteiben már elérhetők az AMD Radeon RX 580-as és RX 570-es videokártyák
  • az MSI és az ASUS által gyártott készülékek nem csupán gyorsabbak, de alacsonyabb energiaigényűek is
  • a gyártók a bevett megoldásoknál maradtak; az RX 400-as szériánál alkalmazott technológiák azonban ezúttal jóval erősebb GPU-k köré épülnek

A Polaris fejlődött, finomodott, tökéletesebb lett

Megérkeztek az AMD új középkategóriás videokártyái, melyek nem csak gyorsabbak az előző generációs RX 400-as széria modelljeinél, de egy kevéssel a fogyasztásuk is jobb. A konkurens NVIDIA GeForce GTX 1060 riválisainak szánt eszközök tökéletes ár-érték arányt garantálnak a szegmens legjobb választásaiként. 

A VGA-k ugyanazon a filozófián alapulnak, mint az előző család tagjai: alacsony fogyasztás mellett remek teljesítményt nyújtanak kimondottan kedvező áron. Mindezt az új, továbbfejlesztett, 14 nm-es FinFET gyártási metódussal készült chipek teszik lehetővé, amik egyúttal megnövelték a kártyák órajelét is. Ezáltal az eszközök ereje jelentősen megnőtt, főleg a DirectX 12-es és VR-programok esetében. Az RX 580 8 GB-os, az RX 570 pedig 4 GB-os változatban érhető el. A GDDR5 típusú videografikus memória minden modell esetében 256 bites interfésszel társul, és nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé. Kétségtelen tehát, hogy a sorozat minden tekintetben naprakész: legyen szó hagyományos felhasználásról, játékról vagy a virtuális valóság nyújtotta élményekről, az RX 500-as családdal nem kell választanunk kötnünk ár és erő között.

   MSI Radeon RX 580 Gaming X 8G  MSI Radeon RX 570 Gaming X 4G  ASUS Radeon RX 570 4 GB OC Gaming
GPU alap órajele  1340 MHz  1244 MHz  1300 MHz
GPU maximális órajele  1393 MHz  1293 MHz  1310 MHz
Memória mérete  8 GB 4 GB  4 GB
Memória típusa  GDDR5  GDDR5  GDDR5
Memória interfész  256 bites  256 bites  256 bites
Csatlakozás PCIe 3.0  PCIe 3.0  PCIe 3.0
Portok 1 db DVI, 2 db HDMI, 2 db DisplayPort 1 db DVI, 2 db HDMI, 2 db DisplayPort 2 db DVI, 1 db HDMI, 1 db DisplayPort

Minden, amit megszokhattunk, csak nagyobb erővel

Természetesen a bevett megoldások sem maradhattak el: a gyártók megőrizték a remek dizájnt és a kivételesen hatékony hűtési megoldást is az RX 400-as szériából, így az RX 580 és az RX 570 még olcsóbbak kerülhetett a polcokra.

rx580570-1

Az MSI a TWIN FROZR IV ventilátorrendszerrel oldotta meg a hűtést, ami egy diszperziós és egy hagyományos modullal egyszerre generál gyors és erős légáramlást. Persze csak akkor, ha arra szükség van: a Zero Frozr kialakítással ugyanis a hűtés csak 60 °C felett kapcsol be. Ez nem csak az élettartamot növeli meg, de garantálja a tökéletesen halk működést is. Megmaradt a dinamikus és statikus LED-világítás kombinációja is, ami lenyűgöző fényhatásokat biztosít. Ráadásul a készülékek felépítése is magas minőségű: a videokártyák hátlapját például egy kemény és könnyű fémlap képezi, ami a kiváló hőelvezető képességének hála megóvja az eszközt a felmelegedéstől.

rx580570-2

Az ASUS is a megszokott alapoktól indult el. Az RX 570 55 °C-tól bekapcsoló hűtését a két ventilátoros, Wing-Blade 0dB technológiával felszerelt rendszer látja el, ami IP5X-szabványra hitelesítetten porálló, így nagyobb élettartamot nyújt. Erre szükség is van, hiszen a referenciamodelleknél nagyobb teljesítményt kapunk kézhez, amit a magasabbra csavart alap órajelnek köszönhetünk. Ami a látványt illeti, az ASUS ezúttal is az Aura RGB megvilágítást alkalmazta, ami továbbra is személyre szabható – ha kell, akár a GPU teljesítménye alapján vált színt a kártya.

A készülékek az AQUA Electromax webáruházában már megrendelhetők, kedvezményes áron.

 

Kapható az AMD Radeon RX 580 és RX 570
4 (80%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás