Játék Játék Hírek Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Nem érkezik új PlayStation VR a közeljövőben

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy nem érkezik új, erősebb PlayStation VR headset a közeljövőben.

  • mivel a Microsoft nem jelentett be az idei E3 keretei között semmilyen konzolos VR-készüléket, ezért a Sony monopol helyzetbe került
  • a cég elnöke kifejtette, hogy emiatt a közeljövőben nem dobnak piacra új szemüveget
  • kérdés, hogy mindez a VR körüli érdeklődés végét jelentheti-e
A Sony kezében a konzolos VR-piac

Sajnos az idei E3 igencsak szerény kínálatot vonultatott fel hardverek és virtuális valóság terén is. Ebből kifolyólag sok elemző úgy gondolja, hogy VR iránti érdeklődés fokozatosan lankadni fog, majd végül teljesen a háttérbe szorulnak ezek a tartalmak. Ezt az is alátámasztja, hogy a vetélytársával ellentétben a Microsoft szinte egyáltalán nem fektet energiát a virtuális valósággal kapcsolatos Xbox-fejlesztésekbe.

Noha a redmondi vállalat az ületi szektorban továbbra is komoly összegeket fordít a kevert valóságra (mixed reality) alapuló headsetek gyártására, úgy tűnik, hogy nem érdekelt az Xbox-termékcsalád VR-eszközökkel történő bővítésében. Ebből az következik, hogy a Sony abszolút monopol helyzetbe került a konzolos VR területén.

nincsujpsvr-cikk

Csak jövőre érkezik új PlayStation VR headset?

Ez persze azzal jár, hogy nincs versenyhelyzet, vagyis a cégnek nem áll érdekében új szemüveget (vagy ehhez elég erős új konzolt) bemutatnia. Ezt maga a Sony elnöke, Shuhei Yoshida erősítette meg az E3 keretei között, aki kifejtette, hogy a közeljövőben nem érkezik új PlayStation VR készülék. Azt pontosan nem tudni, hogy ez üzleti negyedévekben értendő-e vagy az egész évet kihagyja ilyen téren a vállalat.

A PlayStation VR jelenleg 107 címet tudhat magáénak, és további 114 fog elkészülni az elkövetkezendő hónapokban. Ez egy hatalmas kínálatot garantálhat az érdeklődők számára, akik – konkurencia híján – biztosan a Sony termékei mellett teszik majd le a voksukat. Kérdés persze, hogy mekkora kiesést jelent ez a Microsoftnak; előfordulhat, hogy redmondiak egyszerűen nem látják elég jövedelmezőnek a virtuális valóságot?

Nem érkezik új PlayStation VR a közeljövőben
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás