Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hajlékony kijelzős notebookot dobhat piacra a Lenovo

A Lenovo egy érdekes laptop-koncepciót mutatott be, ami nem rendelkezik egy, a kijelzőt az alsó vázhoz kapcsoló pánttal – ezt a szerepet ugyanis a hajlékony OLED kijelzőt tölti be.

 

  • a Lenovo a napokban mutatta be nagyszabású vízióját egy koncepciós laptop tervével
  • a modell hajlítható kijelzővel rendelkezik, miközben mellőzték belőle a hagyományos csatlakozópántot
  • egyelőre nem tudni, hogy valaha elkészül-e a notebook
Tényleg érkeznek a hajlítható panelek?

Nemrég a Lenovo egy különleges koncepciót vázolt fel egy prezentáció során, mely forradalmasíthatja a laptopgyártást és tervezést. Az ötlet lényege, hogy a készülék megszabadul a hagyományos pántoktól, amelyek mechanikusan összekapcsolják a kijelzőt az eszköz alsó vázával. Ezt a feladatot ugyanis a papírként hajlítható OLED kijelző látja el – legalábbis elméletben.

Emiatt a laptop számos szokatlan tulajdonsággal rendelkezne. Ilyen például a meglepően magas képarány, ami a ma használt 16:9 helyett 4:3 körül mozogna. Ezen kívül búcsút inthetünk az érintőpadnak is, ami helyett egy (a régebbi laptopokról ismerős), a billentyűzet közepén található apró műanyag joystickkel mozgathatnánk az egérmutatót.

lenovooled-cikk

Bizonytalan, de lélegzetelállító jövő

Kérdés persze, hogy a felhasználók mennyire lesznek fogékonyak erre a szokatlan újításra. Az egyelőre ismeretlen nevű laptop megjelenése viszont bárkit kárpótolhat. Ezt pedig nem csupán az összehajtható kijelző, hanem a hihetetlenül vékony képernyő-keretezés is garantálná. A Lenovo emellett rengeteg extrát építene be a vázba, többek között egy speciális hangvezérlési rendszert.

Sajnos nincs rá garancia, hogy a futurisztikus elképzelés valaha megvalósul, azonban szinte biztos, hogy  a koncepció egyes elemeit, ötleteit viszont fogjuk látni a gyártó későbbi modelljeiben. Ám az is elképzelhető, hogy a Razer Project Valerie-jéhez vagy az Acer Predator 21X-hez hasonlóan a Lenovo is piacra dob egy erősen kísérleti, de lenyűgöző terméket a közeljövőben. Mindehhez azonban forradalmi technológiákra és alapjaiban újító tervezésre lesz szükség.

Hajlékony kijelzős notebookot dobhat piacra a Lenovo
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás