Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Tökéletes konfigurációval és árral jön az ASUS VivoBook S510

Az ASUS bemutatta a VivoBook S szériájának új tagját, az S510-et, ami lenyűgöző specifikációi ellenére alacsony áron lesz kapható.

  • bemutatkozott a VivoBook S510, ami a középkategóriás árak és a csúcskategóriás komponensek közti rést igyekszik betölteni
  • az ASUS a szériától megszokott, könnyű és vékony dizájnnal és óriási erővel dobta piacra a modellt
  • a készülék ára 193 és 221 ezer forint között alakulhat, ám a magyarországi elérhetőség részletei még ismeretlenek
Méltó utód

A napokban az ASUS újabb modellel bővítette a VivoBook S sorozatát, ami immáron tizennégy eszközből áll. A kínálathoz most az S510 névre keresztelt laptop csatlakozott, amelynek célja áthidalni a középkategóriás ár és a felsőkategóriás teljesítmény közti különbséget. A VivoBook S510-zel ráadásul a lélegzetelállítóan vékony és elegáns dizájnról sem kell lemondanunk, hiszen az eszköz megújítja az elődjei által kialakított külsőt.

A MacBook Airekhez hasonlító megjelenés persze egyedi jellegzetességekkel is rendelkezik; ilyen például az időtálló pántrendszer, aminek köszönhetően a notebook anyaga számos kinyitás és becsukás után sem kopik meg. Érdemes megemlíteni emellett a 7,8 mm vékony keretezést is, amivel az egyébként 15,6 inch-es, Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású kijelző hatalmasnak tűnik. A könnyűség érzetéhez ezen kívül az 1,49 kilogrammos súly is nagyban hozzájárul.

vivobooks510-cikk

Mindenből a legjobbat

Joggal gondolhatnánk, hogy egy ilyen gép esetében valamilyen téren kompromisszumokat kell kötnünk, azonban az ASUS mérnökei minden téren a maximumra törekedtek. Így a laptop szívét egy hetedik generációs, Intel Core i7-es chip képezi, ami modelltől függően lehet 7200U vagy 7500U is. Ezt 8 GB-nyi memória egészíti ki – adataink számára pedig 1 TB-nyi tárterület van fenntartva. Ha ez nem lenne elég, egy előre telepített Windows 10 Home rendszer várja a felhasználókat az első bekapcsoláskor.

Csatlakozás terén egy USB-C, egy USB Type-A, két USB 2.0, egy HDMI és egy 3,5 mm-es jack portot említhetünk, de nem szabad megfeledkezni a néha elengedhetetlen, integrált SD kártyaolvasóról sem. Akár szórakozáshoz, akár munkához keresünk ideális társat, a 699 és 799 dollár (vagyis nagyjából 193 és 221 ezer forint) között elérhető modellek tökéletes választásnak bizonyulhatnak. A magyarországi elérhetőség részletei azonban egyelőre ismeretlenek.

Tökéletes konfigurációval és árral jön az ASUS VivoBook S510
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás