Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Új funkciókkal bővül a HTC Edge Sense

A HTC meglepő újdonságokkal bővíti a nemrég bemutatott U11 Edge Sense rendszerét, aminek köszönhetően újabb szorításos gesztusokkal irányíthatjuk a telefont.

  • immáron a Google Térkép, a Fotók és a naptár is része a szorításra alapuló Edge Sense rendszernek, ami a HTC U11 újítása
  • a rendszer frissített változata újdonságokat hozott a felhasználók számára és számos hibát is kijavított
  • a HTC szerint a jövőben továbbra is figyelnek majd a visszajelzésekre és ezek alapján fejlesztik az Edge Sense-et

Még több szorítás

A nemrég piacra dobott U11 meglepő újítást hozott magával: a telefon keretébe épített szenzorok hálózatának köszönhetően a készülék oldalának magszorításával vezérelhettük a rendszert. A szokatlan funkció számos lehetőséget hordozott magában, ám az első tesztek szerint még elég szegényes kínálatot biztosított a felhasználóknak gesztusok és kombinációk terén. A HTC most ezen igyekszik segíteni az Edge Sense névre keresztelt megoldás szoftveres hátterének fejlesztésével.

A frissítéssel a vállalat az operációs rendszerben történt fejlesztések mellett a külső, gyakrabban használt applikációk bevonására törekszik. Ennek megfelelően a Google Térkép, a Fotók és például a naptár is saját funkciókat kapott. Előbbi kettő esetében a szorítás a kétujjas nagyítást válthatja fel, utóbbinál pedig a naptár nézetei között váltogathatunk a gesztussal. Emellett bekerült a hívás lezárását előidéző szorítás is, amivel véget érnek a véletlenül bontott kapcsolatok.

Felzárkózás az élmezőnyhöz

Az újdonságokat mozgásban is megtekinthetjük a HTC-nek hála: a gyártó egy rövid videóban foglalta össze, hogy mire kell számítanunk. A frissítés kiadásával azt is hangsúlyozták, hogy a felhasználók ötleteire is odafigyelnek, ezért az U11 tulajdonosainak érdemes leírni a véleményüket az Edge Sense-szel kapcsolatban, hiszen az esetleges problémákat a következő csomagban ennek megfelelően orvosolhatják a fejlesztők. 

A HTC U11 ezzel egy érettebb eszközzé válhat, ami a vetélytársak közül a felhasználóbarát fejlesztési metódusával és a személyre szabható Edge Sense-szel emelkedik ki. A 6 GB-nyi memóriával, Snapdragon 835-ös processzorral, 12 megapixeles kamerával, 5,5 hüvelykes, QHD (2560 x 1440 képpontos) felbontású képernyővel és 3000 mAh-s akkumulátorral felszerelt mobil nagyjából 250 ezer forintos áron kapható.

Új funkciókkal bővül a HTC Edge Sense
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás