Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Visszatér a Galaxy Note 7

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy a Galaxy Note 7 visszakerül a mobilos piacra felújított, biztonságos kiadásban.

  • egyelőre csak Dél-Koreában, de visszatér a hányattatott sorsú Galaxy Note 7
  • a felújított, biztonságos változat az FE címkét viseli, azonban árazása ismeretlen
  • a gyártó a hatalmas megsemmisítési költség, illetve a károsanyag kibocsátás megelőzése miatt döntött a kijavított modellek piacra dobása mellett
Töretlen a Note 7 népszerűsége

A Galaxy Note 7 tűzesetei és robbanásai ellenére igencsak népszerű készülék maradt. Egyrészt nagyon sokan döntöttek úgy, hogy a gyártó utasítása ellenére megtartják az eszközt és nem telepítik fel a töltést megakadályozó rendszerfrissítést. Másrészt ennél is többen érdeklődnek továbbra is a modellek után. Erre tekintettel a vállalat korábban már a távol-keleti piacon visszahozta a ‘Refurbished’ címkével fémjelzett, biztonságossá tett Note 7-eseket, amiket nagy érdeklődéssel fogadott a közönség.

Minden jel arra mutat, hogy a cég szeretné az európai, illetve az amerikai kínálatába is visszahozni a kijavított darabokat, méghozzá Galaxy Note 7 FE (Fandom Edition) néven. Ezek a készülékek csak nyomokban egyeznek meg a tavaly komoly problémákat okozó eredeti változattal, ugyanis a veszélyes komponensek (mint például az akkumulátor vagy egyes vezetékek, illesztések, csatlakozások) új, biztonságos összetevőkre lettek cserélve.

note7fandom-cikk

Lehet, hogy itthon nem lesz kapható

A Galaxy Note 7 FE július 7-én érkezik meg Dél-Koreába, azonban azt nem tudni, hogy pontosan hány darabot lehet majd megvásárolni. Ebből kifolyólag az elemzők úgy vélik, hogy sokan fognak rendelni a balsorsú Note 7 utódjaiból. Az árazás részletei ismeretlenek, mint ahogy azt sem tudni, hogy a hazai boltokban valaha kapható lesz-e a speciális kiadás. A szállítási költségek miatt azonban az a legvalószínűbb, hogy legfeljebb az Egyesült Államokban juthatnak hozzá a telefonokhoz.

A Samsung egyébként az újrahasznosítás jegyében döntött a Galaxy Note 7 FE bemutatása mellett, ugyanis a korábban visszahívott mobilok megsemmisítése vagy részleges újrahasznosítása anyagilag jóval többe került volna, ráadásul jelentősen nagyobb mennyiségű, környezetszennyező hulladék keletkezett volna (például az akkumulátorok miatt).

Visszatér a Galaxy Note 7
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás