Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Július 30-án érkezhet a játékra tervezett Radeon RX Vega

Hónapokig tartó spekuláció után az AMD hivatalosan megerősítette, hogy a hónap végén érkeznek a játékra tervezett új videokártyái.

 

  • hivatalosan is július 30 és augusztus 3 között mutatkozhatnak be a játékra tervezett Radeon RX Vega VGA-k
  • a bejelentés egy tweetben történt, amely szerint a modellek a SIGGRAPH-on debütálnak
  • a modellekről még egyelőre semmit sem tudni, azonban a Radeon Vega Frontier Edition sikerei alapján erős felhozatalra számíthatunk
Egy hónapnyira a bejelentéstől

Radeon RX Vega hosszú ideig rengeteg pletyka alapját képezte. Amikor megjelentek az első, újgenerációs modellek, világossá vált, hogy az AMD először a nagyteljesítményű, modellezésre, renderelésre és szerkesztésre készített eszközeit fogja piacra dobni. A játékra optimalizált példányok megjelenéséről semmit sem lehetett pontosan tudni, holott bőven volt érdeklődés a közönség részéről.

Úgy tűnik, hogy a várakozás most véget ért, hiszen az AMD egy tweetben bejelentette, hogy a játékra épített Radeon RX Vega VGA-k a SIGGRAPH idei eseményén mutatkoznak be. A rendezvény július 30-tól augusztus 3-ig tart, azonban valószínű, hogy a vállalat készülékei már az első napon reflektorfénybe kerülnek.

radeonrxvegamegjelenes-cikk

Vörös alternatíva

A cég ígérete szerint olyan modelleket fog leleplezni, melyek méltó válaszok lesznek a konkurens felsőkategóriás NVIDIA-kártyákra. Ebből kiindulva nagyjából a GTX 1070, a GTX 1080 és a GTX 1080 Ti erejével vetekedő modulokra kell számítani. A kérdés az, hogy az AMD ezúttal is árban szeretne felülkerekedni vetélytársán a teljesítmény rovására, vagy a Vega-architektúra segítségével valódi alternatívát kínál majd az érdeklődőknek.

Radeon Vega Frontier Edition az első tesztek szerint meglepően erősre sikerült – egyes mérések alapján majdnem utolérte az NVIDIA Quadro P5000 nevű kártyáját, ami a valaha készült egyik legerősebb GPU-val rendelkezik. Ennek ellenére a nemrég megérkezett AMD-chip “mindössze” 977 fontba (vagyis körülbelül 343 ezer forintba) kerül, míg a P5000 1849 dolláros (tehát nagyjából 500 ezer forintos) árcédulával kapható. Képes lesz ezt megismételni az AMD a játékra szánt eszközök esetében is?

Július 30-án érkezhet a játékra tervezett Radeon RX Vega
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás