Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Késik a Windows 10 idővonal-funkciója

A sokak által várt idővonal-funkció, amivel ledőlnek a platformok korlátai a Windows 10-ben, nem kerül bele a következő nagyobb, őszi frissítésbe.

  • noha már régóta bejelentették, az idővonal még nem lesz benne a Windows 10 őszi verziójában
  • ezt Joe Belfiore támasztotta alá, aki szerint a funkció csak a 2018 elején esedékes frissítésben kap helyet
  • nem ez az első eset, hogy a Microsoft kitolja egy újítás bemutatását
Gyors és azonnali váltás

Windows 10 következő nagyobb frissítése az Őszi Alkotói Frissítés (Fall Creators Update) nevet viseli és valamikor szeptemberben vagy októberben várható. A csomag számos újítást hoz majd a felhasználók életébe, többek között a Fluent Design nevű felületet, ami kicsit szebbé varázsolja az operációs rendszert. A Microsoft viszont hivatalosan bejelentette, hogy az idővonal-funkció (Timeline) nem fog megérkezni idén

Az idővonal lényege az lesz, hogy teljes átmenetet garantál különböző eszközök között (ideértve Androidot és iOS-t futtató telefonokat és tableteket is). Ennek köszönhetően ott folytathatjuk a munkát, ahol elkezdtük, mivel a rendszer megjegyzi, hogy éppen milyen applikációk futottak és azokon belül éppen milyen oldalon tartózkodott a felhasználó. Ezzel például befejezhetünk egy mobilon elkezdett emailt a Windows 10-es gépünkön.

windows10timeline-cikk

Csak 2018 elején mutatkozhat be

Úgy tűnik, hogy a funkció még nem áll készen a nyilvános bemutatkozásra. Ezt maga Joe Belfiore, a Microsoft operációs rendszerekért felelős csoportjának feje erősítette meg egy tweetben, amiben elmondta, hogy az idővonal az őszi frissítés után kerül majd be az Insider tesztverziókba. Ebből kifolyólag a végleges változata legkorábban a jövő tavasszal esedékes frissítéssel érkezhet meg.

A dolog nem meglepő, hiszen a redmondiak már korábban is halasztották el újdonságok bevezetését. Ilyen sorsra jutott a ‘My People’ is, ami már korábban be lett jelentve, azonban csak az őszi rendszerverzióba kerül be. Ezzel az ismerőseink profiljait kirögzíthetjük majd a tálcára, így néhány gombnyomással küldhetünk nekik emaileket, Skype-üzeneteket vagy akár SMS-t is Cortanán keresztül.

Késik a Windows 10 idővonal-funkciója
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás