Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Ujjlenyomat helyett az arcot szkennelheti az iPhone 8

A legfrissebb hírek szerint az iPhone 8-ban nem lesz ujjlenyomat olvasó – a biztonságért egy arcfelismerő rendszer felel majd.

  • egy elemző szerint a következő iPhone nem kap előlapi ujjlenyomat olvasót
  • ez azt jelentheti, hogy a készülék teljesen megválik a Touch ID-től
  • az autentikáció fő metódusa ezentúl az arcfelismerés lehet
Biztosan nem lesz előlapi Touch ID

Tovább gyűrűznek a pletykák az iPhone 8 körül. Az utóbbi néhány hétben leginkább két koncepció került reflektorfénybe, ezek viszont csak a Touch ID névre keresztelt ujjlenyomat olvasó elhelyezésében tértek el. Az egyik ötlet szerint a szkenner a Galaxy S8-hoz hasonlóan a hátlapra, a másik alapján pedig az OLED kijelző alá kerül. Most úgy tűnik, hogy mindkét elképzelés téves lehet, hiszen az iPhone 8 teljesen megválhat az ujjlenyomat alapú autentikációtól.

Mindezt Ming-Chi Kuo mondta el, aki a KGI megbízható elemzője. Szerinte ugyan a keret nélküli, hajlított képernyős dizájn valóságos, azonban a tervezők idén végleg elbúcsúznak a fizikai Home gombtól – és vele az előlapi ujjlenyomat olvasótól is. Ez nem jelenti azt, hogy a készülék teljes egészében az arcfelismerésre (vagy az íriszes beléptetésre) fog támaszkodni, ám igen valószínű, hogy az Apple nem fogja a telefon hátlapjára helyezni az ujjlenyomat olvasót.

iphone8ujjlenyomat-cikk

Melyik a biztonságosabb?

Ennek a legfőbb oka egy tervezési döntés, mely miatt a készülék hátlapja mindenféle bemeneti eszköz számára problémás terület: nem véletlen, hogy az iPhone-ok kamerái mindig a sarkokban kapnak helyet. Hogy pontosan mi okozza mindezt, az persze ipari titok, azonban érdemes megfontolni annak lehetőségét, hogy a széria következő darabján már az arcunkat kell használnunk a feloldáshoz

Kérdés, hogy ez problémát jelenthet-e. Egy jól kivitelezett arcfelismerő rendszer nem feltétlenül rossz, de egy könnyen becsapható megoldás komoly foltot ejthet az Apple imázsán. Minden azon múlik, hogy a cégnek sikerül-e meggyőznie a fogyasztókat az új beléptetési metódus megbízhatóságáról.

Ujjlenyomat helyett az arcot szkennelheti az iPhone 8
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás