Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A jövő telefontöltője vékonyabb a telefonnál

Ötletes telefontöltő mutatkozott be, aminek lényege, hogy praktikusan hordozható, akár a pénztárcában is.

  • a Kado egy nemrég bemutatott falitöltő, ami mindössze 7 mm vékony, ezért kényelmesen hordozható
  • a telefonunkat felrögzítve bárhol tölthetjük készülékünket, anélkül, hogy a túl rövid vagy éppen a gubancos kábelektől kellene tartanunk
  • a Kickstarterről megrendelhető szerkezet alig 11 ezer forintba kerül – leghamarabb viszont csak decemberben kapjuk kézhez
A jövő megérkezett

A huszonegyedik század egyik legnagyobb mindennapi problémája a túl hamar lemerülő telefon. A legtöbb készülék csak egy napot bír ki utántöltés nélkül és ez sokszor okoz gondokat – például, ha éjszakára elfelejtjük töltőre csatlakoztatni a mobilunkat. Ezen igyekszik segíteni a Kado névre keresztelt új fali töltő, ami kiválthatja a nehéz powerbankeket és a táskába tuszkolt, összegabalyodott töltőkábeleket.

Az eszköz mindössze 7 mm vastag, ami azt jelenti, hogy számos mobilnál vékonyabb. Konkrét példával élve három egymásra helyezett bankkártya méretéről beszélünk, ami egy töltő esetében igencsak nagy előny. A találmány elméletileg magáénak tudhatja a világ legvékonyabb falitöltője címet, ezért tulajdonképpen szinte gond nélkül szállíthatjuk: befér például a pénztárcába, ami kimondottan praktikus lehet.

 
kado-cikk
Bárhol, bármilyen telefonhoz

A termék természetesen kapható USB-C, iPhone-kompatibilis Lightning és hagyományos micro USB kábeles változatban is, vagyis gyakorlatilag bármilyen készülékkel használható. A vezeték ráadásul a töltő köré tekerhető, hogy ne foglaljon annyi helyet. Így csupán annyi a dolgunk, hogy a telefont feltesszük a lapra és csatlakoztatjuk a töltő kábelét. Azonban nem csupán a praktikusság a fontos: a Kado ezért támogatja a QuickCharge 2.1A szabványt és akár 10 W-os teljesítménnyel képes tölteni a telefonunkat.

A Kickstarterről megrendelhető töltő alapára csak 39 dollár, ami nagyjából 11 ezer forintnak felel meg. Ha szeretnénk egy speciális kiegészítőt, amivel könnyebben felerősíthetjük a mobilt a töltőre, akkor választhatunk egy 44 dolláros (vagyis körülbelül 12 ezer forintos) csomagot is. A szállításra viszont még várnunk kell, mivel a csapat legkorábban decemberben tudja postára adni az első példányokat.

A jövő telefontöltője vékonyabb a telefonnál
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás