Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Holografikus kijelzővel felszerelt mobilt tervez a RED

A felsőkategóriás kamerákat gyártó cég nemrég bejelentette, hogy egy speciális, háromdimenziós kijelzővel felszerelt telefonon dolgozik.

 

  • a gyártó elmondása szerint egy még soha nem látott technológiával kerülhet bemutatásra a Hydrogen One nevű telefon
  • a mobil valamilyen holografikus kijelzővel készül, ami elvileg nanotechnológián alapul
  • a készülék 325 ezer forintos árcédulát kaphat és 2018-ban kerülhetnek a boltok polcaira az első modellek
Túl a 3D Touch-on

Az egyik első háromdimenziós felhasználói felület az Apple által az iPhone-okban bevezetett 3D Touch volt, amivel a telefon képes érzékelni a lenyomás erejét. Ez – szokatlansága ellenére – új távlatokat nyitott meg a mobilos gesztusok világában. Most a RED nevű, korábban felsőkategóriás kamerák gyártásával foglalkozó vállalat mindezt szeretné egy teljesen új szintre emelni a pár napja bejelentett telefonjával, ami egy speciális (mondhatni holografikus) kijelzőt kap.

Hydrogen One néven leleplezett eszköz 5,7 inch-es képernyőjének sajátossága “nanotechnológiát használva képes a hagyományos kétdimenziós, a háromdimenziós és más interaktív tartalmak közötti gördülékeny váltásra”. Azt, hogy ez pontosan mit jelent, még nem lehet tudni, de valószínűleg olyan panelre kell gondolni, mint a Nintendo 3DS kijelzője, ami szemüveg nélkül is képes háromdimenziós anyagok megjelenítésére.

Borsos áron

Jim Jannard, a RED egyik alapítója, egy fórumon elmondta, hogy “szavakkal nagyon nehéz leírni, hogy pontosan mi áll most fejlesztés alatt”. Megemlítette, hogy “nem egy eddig látott technológiát” integráltak a rejtélyes eszközbe, hanem egy teljesen új megoldást dolgoztak ki. Sőt, az is kiderült, hogy a modell a standard sztereó audiót valamilyen úton háromdimenziós hanggá alakítja

Hydrogen One ráadásul moduláris kiegészítőket is kap majd, az Essential Phone-hoz és a Moto Z-khez hasonlóan. A különbség az lesz, hogy a telefonhoz csak képrögzítéssel kapcsolatos modok érkeznek, például 360 fokos vagy DSLR modulok. Mást jelenleg nem lehet tudni a telefonról, azon kívül, hogy valamikor 2018 elején érkezik 1200 dolláros (vagyis nagyjából 325 ezer forintos) áron.

Holografikus kijelzővel felszerelt mobilt tervez a RED
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás