Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Dupla előlapi kamerát kapott a Vivo X9s és az X9s Plus

A Vivo tegnap bejelentette új készülékeit, melyeknek különlegességük, hogy szokatlan módon két előlapi kamerával rendelkeznek.

  • Kínában bemutatkozott a Vivo X9s és a nagyobb X9s Plus
  • a mobilok két előlapi kamerát kaptak, melyek a gyártó ígérete szerint különleges effektekre lesznek képesek
  • egyelőre nem tudni, hogy a nagyjából 119 ezer forintos áron debütált eszközök mikor érkeznek meg Európába
Felújított szériával jelentkezik a Vivo

Talán itthon kevésbé ismert, azonban világszerte egyre nagyobb megbecsülést vívott ki magának a kínai Vivo. A gyártó most két új mobilt dob piacra, melyek meglepően nem a hátlapon, hanem az előlapon rendelkeznek dupla kamerás rendszerrel. Név szerint az X9s-ről és az X9s Plusról van szó, melyek – mint ahogyan a rövid ‘s’ utótagból is sejthető – a korábban elrajtolt X9-es széria feljavított darabjai.

Az új készülékek a korábbiaknál nagyobb akkumulátorral, szélesebb vázzal és friss operációs rendszerrel (Android 7 Nougat) érkeznek. A kétkamerás rendszer viszont megmaradt az előző szériából, amelyek szoftveresen és hardveresen is meg lettek erősítve. Ez számokban kifejezve egy 5 és egy 20 megapixeles értéket jelent az előlapi kamerák esetében – a hátlapi lencse 16 megapixeles maradt.

vivox9-cikk

Remek konfigurációval

Mindkét mobil 4 GB memóriával és 64 GB háttértárral készült, ami mellé extraként az ujjlenyomat olvasó társul. A standard és a Plus változat között a kijelzők mérete és az akkumulátor kapacitása tesz különbséget. Utóbbi 5,85 inch-es, Full HD (1920 x 1080 pixeles) felbontású AMOLED kijelzőt kapott, amit egy hatalmas, 4015 mAh-s akkumulátor egészít ki. A kisebb verzió esetében a képernyő csak 5,5 hüvelykes, az akkumulátor pedig 3320 mAh-s kapacitású.

Az eszközök egyelőre csak Kínában kerültek a boltok polcaira, így az árazásról még nagyon keveset tudni. A Vivo X9s Plus 2 998 yuanos áron vált elérhetővé, ami átszámítva nagyjából 119 ezer forintnak (vagy 440 amerikai dollárnak) felel meg. Ez remek árcédula egy ilyen közpékategóriás mobil esetében, ezért valószínű, hogy a cég hamarosan megpróbálja Európában is elindítani a telefonok terjesztését.

Dupla előlapi kamerát kapott a Vivo X9s és az X9s Plus
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás