Játék Tech Tech Hírek

Ötletes kiegészítőt kapott a HTC Vive

Megérkezett a rEvolve, ami egy különleges kiegészítő a HTC Vive VR-headsetekhez: célja, hogy megkönnyítse a szemüveg viselését.

  • új kiegészítőt kapott a HTC Vive: a SynergyWiz bemutatta a rEvolve nevű fejpántot
  • a modul célja, hogy kényelmesebbé tegye a headset viseletét és megkönnyítse a szüneteket a szemüvegrész felhajthatóvá tételével
  • a rEvolve 26 ezer forintos áron lesz elérhető, de csak 1500 darab készül belőle
Bemutatkozik a rEvolve

Azok, akik rendelkeznek valamilyen VR-headsettel, tisztában vannak azzal, hogy a készülékek ugyan látványosak, de még korántsem felhasználóbarátok – legalábbis hosszútávon. Egy bizonyos mennyiségű játék után ugyanis egy szünet beiktatása nem is olyan egyszerű feladat. Az eszközök fejpántjait elég hosszadalmas kioldani és levenni, így akár egy pár percesre tervezett pihenő is negyed órásra nyúlhat.

Ezen kíván segíteni az rEvolve, ami a HTC Vive típusú szettekhez elérhető. A termék ugyan nem reklámokba illően elegáns, ám annál hasznosabb. A modell gyári pántját felváltó modul három fontos dologban különbözik az eredeti komponenstől. Egyrészt annál jóval kényelmesebb bevonatának köszönhetően, másrészt javítja a headset illeszkedését, végül pedig lehetővé teszi a szemüveg gyors felhajtását.


 
A szünet újra egyszerű és gyors

Utóbbi az egyik leghasznosabb újítás: ennek köszönhetően egyszerűen pihentethetjük szemünket vagy ehetünk, ihatunk – anélkül, hogy az egész Vive-ot le kellene vennünk. Ráadásul a rEvolve-val inkább kényelmesen a szemünk elé hajthatjuk a virtuális valóságot, minthogy (az eredeti elképzelés szerint) a pántokkal erősen odaszorítsuk az arcunkhoz. A 3D nyomtatással készült kiegészítő emelett kimondottan tartós is, ezért nem kell attól tartanunk, hogy az anyagfáradás miatt hamar tönkremegy.

Telepítése egyszerű: csak ki kell vennünk a gyári pántokat, majd azokat a rEvolve-val helyettesíteni. Ezek után csupán a kábeleket kell újra összekötnünk, ami mindössze pár percet vesz igénybe. A rEvolve egyébként 95 dolláros (azaz úgy 26 ezer forintos) áron elérhető, ami a HTC Vive árát tekintve nem egy hatalmas összeg a kényelemért cserébe. Érdemes viszont sietni, mivel a gyártó mindössze 1500 darab elkészítését tervezi.

Ötletes kiegészítőt kapott a HTC Vive
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás