Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Bemutatkozik az LG középkategóriás Q6 szériája

A gyártó a G6-tal debütált FullVision-képernyővel készíti új, kedvezőbb árú, Q6 névre keresztelt mobilsorozatát is.

  • az LG bejelentette, hogy szeptemberben lesz világszerte elérhető új mobilsorozata, a Q6
  • a három telefonból álló család jellegzetessége, hogy a G6 dizájnját kínálják középkategóriás konfigurációval és kedvezőbb áron
  • a Q6, a Q6+ és a Q6α azonos processzorral és FullVision-képernyővel érkeznek
A G6 olcsóbb testvérei

Az LG által nemrég bemutatott G6 meglepő újítást mutatott be – még a Samsung Galaxy S8 előtt. A készülék képernyőjének sarka ugyanis finoman le lett kerítve, ami kellemes és elegáns megjelenést kölcsönzött a modellnek. Ám nem csak ez volt az egyetlen újítás: a FullVision-kijelző emellett szokatlan, 18:9-es képaránnyal rendelkezett, ami megkönnyítette a hardveres gombok nélküli, egész előlapos képernyő létrehozását.

FullVision-kialakítás most a középkategóriába is megérkezik, mivel az LG leleplezte a Q6-os mobilszériát. A sorozat három készülékből áll, melyek a G6-hoz hasonló külsőt kaptak, azonban annál jóval olcsóbbak. A Q6, a Q6+ és a Q6α-ban sok közös vonás van; többek között megegyezik bennük a tavaly debütált Snapdragon 435-ös processzor és az 5,5 inch-es, 2160 x 1080 pixeles panel.

A középkategória elegáns versenyzői

A telefonok persze nem azonosak: a különbség a memóriában és a tárhely méretében keresendők. A legerősebb változat – sejthetően – a Q6+, ami 4 GB RAM-mal és 64 GB-nyi háttértárral rendelkezik. Ezt követi a standard Q6, ami 3 GB memóriával és 32 GB-nyi tárhellyel készült. A legolcsóbb pedig a Q6α lesz, aminek a váza 2 GB-nyi memóriát rejt, adataink számára pedig 16 GB-nyi szabad helyet biztosít.

Az alumíniumból gyártott eszközök pontos árazása ismeretlen, ám specifikációkról annál többet lehet tudni. Ilyen például a G6 óta ismert arcfelismerő rendszer, a 100 fokos szögű előlapi kamera szelfikhez, a 13 megapixeles hátlapi lencse és a 3000 mAh-s akkumulátor. A Q6-os széria először Ázsiában lesz kapható jövő hónapban, szeptemberben viszont már az egész világon – így nagy valószínűséggel Magyarországon is – elérhető lesz.

Bemutatkozik az LG középkategóriás Q6 szériája
3.7 (73.33%) 3 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás