Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Késik az Essential Phone megjelenése

Az Android egykori alapítójának új cége által nemrég bejelentett Essential Phone nem jelenik meg a tervezett időben – nem tudni, miért.

  • noha az Essential májusban úgy tervezte, hogy egy hónapon belül kiszállítják az első készülékeket, még mindig nincs hír az Essential Phone-ról
  • a telefonnak a napokban kellett volna megjelennie, azonban a gyártó nem nyilatkozik a csúszásról
  • többek szerint a moduláris kiegészítőkkel akadtak gondok, de vannak, akik szerint csak reklámfogásról van szó
Letelt a korábban megadott harminc nap

A különleges megjelenésű Essential Phone még májusban került bejelentésre, amikor lenyűgöző konfigurációjával szinte azonnal az egyik legjobb telefonnak sorolták be, ami valaha elkészülhet. A debütálás során Andy Rubin, az Android egyik volt társalapítója és egyben az Essential vezérigazgatója azt ígérte, hogy a telefont a következő harminc napon belül elkezdik kiszállítani az előrendelők számára.

Noha a piaci megjelenést is ekkorra időzítették volna, a rejtélyes Essential Phone nem jelent meg júniusban és immáron bő egy hete késik. A meglepő dolog azonban az, hogy a gyártó nem kommentálta a csúszást, vagyis nem tudni, hogy pontosan miért nem kerültek már kiszállításra az első darabok. Annyi bizonyos, hogy a cég dolgozik a probléma elhárításán, hiszen a mobilok már majdnem egy hónappal ezelőtt készen voltak.

essentialkeses-cikk

Kérdés, hogy mi áll a háttérben

titánból készült eszközre egyébként megéri várni az érdeklődőknek, mivel a modell egyrészt óriási erőt garantál a Snapdragon 835-ös processzorával és a 4 GB-nyi memóriájával, másrészt az 5,71 hüvelykes, 2560 x 1312 képpontos, speciális megjelenésű kijelzőjével igazi különlegességnek számít. Ára elméletileg valahol 700 dollár (azaz hozzávetőleg 189 ezer forint) körül alakul, bár ez a megjelenéskor nyer majd megerősítést.

Egyes tippek szerint a startupnak a moduláris kiegészítőkkel akadtak problémái, melyek mágnesesen csatlakoznak a telefonhoz. Az egyetlen ilyen beharangozott tartozék egy egyszerű 360 fokos kamera, aminek elméletben nem kellene lassan két hetes csúszást okoznia. Ellenben az is lehet, hogy a csapat csupán egy kis időhúzással szeretne nagyobb port kavarni a megjelenés körül, így növelve az eladásokat.

Késik az Essential Phone megjelenése
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás