Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Megrendelhető az idei HP Spectre X2

A HP oldalán már megrendelhető a Surface-vetélytársnak tervezett Spectre X2 2017-es verziója, ami új szintre emeli a kettő-az-egyben készülék fogalmát.

  • a HP oldaláról már megrendelhető a Spectre X2 2017-es, felújított változata
  • a kettő-az-egyben készülék számos újítással rendelkezik, többek között az elegáns kitámasztórendszerrel
  • a modell nagyjából 311 ezer forintos árazás kapott, ám az itthoni elérhetőségre még várnunk kell
Megújult köntösben a Spectre X2

Kétségtelen, hogy a Microsoft Surface Pro az egyik legismertebb kettő-az-egyben készülék és teljesítményéhez kevés más eszköz ér fel. A HP most azonban szeretne az élre törni a Spectre X2 2017-es, friss verziójának bemutatásával, ami nem csak erőben, de eleganciában is a redmondiak modelljének nyomába ér. A tervezők megőrizték az eredeti változat számos előnyét, miközben néhány hátrányos tényezőt eltávolítottak az idei darabról.

Az alumíniumból készült, fekete-réz színű eszköz továbbra sem vékony, ellenben kimondottan ellenálló a fém váznak köszönhetően. A kitámasztórendszer teljesen átalakult tavalyhoz képest: az elegáns és vékony modul bármelyik oldalról lenyitható és akár 165 fokos szögben is kihajlítható. Sőt, idén már a billentyűzet borítása és a ceruza is együtt érkezik a készülékkel, tehát az érdeklődőknek nem kell azokat külön, újabb összegekért megrendelniük.

hpspectrex2-cikk

Tökéletes konfigurációval

Az önmagában 700 g-os (billentyűzettel 1,1 kg-os) Spectre X2 emellett más extrákkal is fel lett szerelve. Ilyen például az előlapra áthelyezett hangszóró, a Windows Hello támogatással készült 5 megapixeles előlapi kamera és a 13 megapixeles hátlapi lencse. Ha ez nem lenne elég, a 3000 x 2000 képpontos, 12,3 inch-es kijelzőn megjelenő képeket egy Intel Iris chip és egy hetedik generációs Intel Core i5-ös vagy i7-es CPU garantálja.

Ehhez akár 16 GB-nyi LPDDR3 típusú memória társul, amit egy opcionális 1 TB-os SSD egészít ki. A gyártó ilyen erős specifikáció mellett nyolc órás készenléti időt ígér, aminek a felét a Fast Charge technológiával mindössze fél óra alatt visszatölthetjük. A legolcsóbb változat pedig csupán 1 149 dollár (vagyis nagyjából 311 ezer forint). Sajnos azonban magyarországi elérhetőség részleteire még várnunk kell.

Megrendelhető az idei HP Spectre X2
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás