Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Bemutatkozik az LG V20 kisebb testvére, a Q8

Az LG bemutatta a Q8-at, ami a tavalyi V20 kisebb, vízálló borítással, kompaktabb vázzal és hasonlóan erős hardveres komponensekkel felszerelt változata.

  • felbukkant az LG Q8, ami a V20 új külsőbe öltöztetett és néhány kritikus szempontból kijavított verziója
  • a telefon a tavalyi modell minden előnyével rendelkezik, de már vízálló és súlya, valamint mérete is csökkent
  • még nem tudni, hogy pontosan hol és milyen áron lehet majd hozzájutni
V20 – új külsővel, hibák nélkül

Az LG leleplezte a Q8-at, ami tulajdonképpen a V20 kisebb, feljavított változata. A mobil elkészítése kimondottan indokolt volt, mivel a tavaly megjelent V20 nem lett átütő siker. A készék ugyanis bizonyos dolgokban meglehetősen erősre, míg másokban határozottan gyengére sikerült – a kétkamerás rendszer, a professzionális minőségű 32 bites quad DAC támogatás és a második kijelző sajnos hatalmas mérettel és súllyal párosult.

A gyártó szintén nem valósította meg a vízálló borítást sem, amit sokan kifogásoltak. Ezeket a problémákat javítja a Q8, ami szinte minden hardveres specifikációjában megegyezik a V20-szal. Így ismét találkozhatunk a kétkamerás rendszerrel, a 32 bites quad DAC támogatással, a QHD (tehát 2560 x 1440 pixeles) felbontású kijelzővel, a Qualcomm Snapdragon 820-as processzorral és a másodlagos képernyővel.

lgq8-cikk

Felsőkategóriás specifikációval

Azért persze történtek változások: a fő kijelző egyrészt nem 5,7 hüvelyk, hanem 5,2 inch átmérőjű. Ez egy remek döntésnek bizonyulhat a cég részéről, hiszen így egy jóval kompaktabb mobilt foghatunk kézbe. A borítás ráadásul megkapta az IP68-as víz- és porállósági tanúsítványt, viszont ezért cserébe búcsút kell intenünk a V20 cserélhető akkumulátorának. Ez természetesen nem lesz gond, ha a 3000 mAh-s egység jó üzemidőt garantál.

4 GB memóriával és 32 GB-os háttértárral elérhető eszköz egészen 2 TB-ig bővíthető microSD kártyával. Az LG a legfrissebb operációs rendszerről is gondoskodott: a zárolási képernyőt feloldva az Android 7.0 Nougattal találkozhatunk. Egyelőre nem tudni, hogy a készülék milyen áron lesz megvásárolható és pontosan mely országokban lehet majd hozzájutni, de valószínű, hogy hamarosan itthon is megrendelhetjük a mobilt.

Bemutatkozik az LG V20 kisebb testvére, a Q8
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás