Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Titokban egy moduláris telefonon dolgozhat a Facebook

A források szerint a Facebook komolyan érdeklődik a moduláris mobilok után: az egyik részlege jelenleg is tanulmányozza a lehetőségeket.

 

  • a Facebook kísérleti projektjeiért felelős Building 8 nevű csoport valószínűleg egy moduláris telefonon dolgozik
  • a források szerint a csapat nem csupán adatokat gyűjt egyes összeszerelhető mobilokról, de dolgozik is egy ‘moduláris elektromágneses eszközön’
  • nagyon kevés a konkrétum, de lehetséges, hogy a közösségi platform hamarosan saját eszközt fog bemutatni

 

Rengeteg a kérdés

Facebook Building 8 nevű, titokzatos divíziója moduláris telefonok után érdeklődik. A korábban a DARPA igazgatójaként dolgozó Regina Dugan által vezetett részleg számos alternatívát megvizsgál a cserélgethető komponensekből álló mobilok piacán. A Business Insider forrásai szerint a vállalat egy olyan eszköz megvalósításán dolgozik, amely felválthatja a ma ismert moduláris készülékeket.

A jelentés azonban itt nem áll meg: a Building 8 által fejlesztett rejtélyes telefonra ‘moduláris elektromágneses eszközként’ (‘modular electromagnetic device’) hivatkoznak. Mindez azt jelentheti, hogy a közösségi óriás egy olyan mobilt szeretne építeni, ami mágneses csatlakozáson alapul és alkatrészei tetszés szerint lecserélhetők. Azt még nem tudni, hogy a csapat csak a tervezési fázisban, vagy már az összeszerelési folyamatnál tart.

facebooktelefon-cikk

 

Saját mobil jöhet a Facebooktól

Bár kevés a konkrétum, szinte biztosra vehető, hogy valami készülőben van. Ezt már Dugan múltjából is lehet sejteni, aki a Google fejlett technológiákkal és projektekkel foglalkozó részlegének (Advanced Technology and Projects) volt a feje. Akkor a Project Arán dolgozott, ami egy különleges moduláris telefon kezdetleges változata volt: olyan elemeit lehetett könnyedén kicserélni, mint a kamera vagy a memória.
Miután a Google törölte a projektet tavaly ősszel, Dugan a Facebooknál kezdett dolgozni a Building 8 vezetőjeként. Mivel tény, hogy a csoport olyan fejlesztéseken is dolgozik, mint az agyi aktivitásra alapuló gépelés, egy moduláris telefon koncepciója nem is olyan elrugaszkodott elképzelés. Elképzelhető tehát, hogy a közeljövőben a Facebook egy saját telefont fog piacra dobni, aminek egyes alkatrészei szabad kézzel cserélhetők lesznek.
 
 
 
Titokban egy moduláris telefonon dolgozhat a Facebook
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás