Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Gamereket célzó mobilt dobna piacra a Razer

A világ egyik leghíresebb gamer perifériáit gyártó Razer legutóbbi beruházásával az okostelefonos piac felé terjeszkedik.

 

  • a Razer a nemrég felvásárolt Nextbittel karöltve saját telefont tervez kiadni
  • ehhez természetesen anyagi fedezetre van szüksége, így beillik a képbe a vállalat legújabb lépése, miszerint ősszel belép a tőzsdére
  • ekkor történhet meg a bejelentés, de a mobil legkorábban csak 2018 elején kerülhet a boltokba
 
 

Saját mobilon dolgozik a Razer?

Minden jel arra utal, hogy a Razer egy saját telefon elkészítésén dolgozhat. A világhírű gamer eszközöket gyártó cég ugyanis már korábban felvásárolta a mobilok előállításával foglalkozó Nextbitet. Mivel viszont a telefonok előállítása nagyban eltér a Razer eddigi tevékenységétől, kétségtelen, hogy a vállalatnak komoly nehézségekkel kell majd megküzdenie. Elég a Google problémás utánpótlási láncára gondolni a Pixel esetében.

Ahhoz tehát, hogy a projekt ne fulladjon csődbe, a Razernek egyértelműen nagyobb tőkére van szüksége – ezzel kellene fedeznie a tervezést, a gyártást és a szállítást. A Bloomberg értesülései szerint éppen az anyagi háttér megerősítése van készülőben, mivel a cég még az idén szeretné nyilvános forgalomba hozni a részvényeit. Ez arra utalhat, hogy a vállalat szeretné megnövelni a vagyonát, ami nemrég még 5 milliárd dollár körül mozgott.

razerphone-cikk

2018-ban jelenhet meg

A gyártó legkorábban októberben léphet be a tőzsdére. Ez azt jelenti, hogy a rejtélyes készülék hivatalos bejelentésére még mindenképpen várnunk kell. Annyit ellenben érdemes leszögezni, hogy korántsem biztos a sokak által várt ‘Razer Phone’ bemutatkozása. Erre maga a Razer utalt, amikor tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a felvásárolt Nextbit önálló vállalatként tevékenykedik tovább.

Mindez azt jelentheti, hogy a gamereket célzó eszköz nem a Razer márkanév alatt jelenik meg: lehetséges, hogy ehelyett inkább a Nextbit logóját fogja viselni. Ráadásul az elemzők szerint 2018 előtt semmiképp nem fogjuk fizikai formában látni a mobilt, hiszen tulajdonképpen még semmi sem biztos. Azon kívül persze, hogy a bejelentés már október környékén megtörténhet, vagyis az érdeklődőknek érdemes lesz figyelni a híreket ősszel.

Gamereket célzó mobilt dobna piacra a Razer
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás