Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Így fest majd a Galaxy S8 Active

Az aktív életvitelűeket célzó, ellenállóbb kialakítással érkező Galaxy S8 Active-ről már nem csak a specifikációkat lehet tudni – megérkezett az első kép is.

 

  • kiszivárgott néhány kép a Samsung Galaxy S8 Active-ről, így már nem csak a mobil konfigurációját ismerjük
  • az S8 megerősített, gumiborítással felszerelt változata hardveresen és szoftveresen is tökéletesen megegyezik az alap modellel
  • a különbség az Infinity Display hiánya, valamint az előző Active-ekben megszokott programozható gomb Bixby-indítóra történő lecserélése

 

Az S8 egy törhetetlen, ellenálló vázban

Pont úgy, mint az utóbbi Galaxy S-modellek esetében, a Galaxy S8-ból is készül ‘Active’ címkével ellátott, kissé átalakított változat, ami a sportolókat és az aktív életvitelűeket célozza. Ezt már régóta lehetett tudni – az eddigi trend alapján pedig az új mobil specifikációira is lehetett következtetni. Ennek megfelelően nem meglepetés a nagyobb, 4000 mAh-s akkumulátor és a gumival borított, vaskosabb dizájn sem.

A készülék hardveresen tökéletesen megegyezik az eredeti eszközzel: egy Snapdragon 835-ös processzort kapott, amit 4 GB-nyi memória egészít ki. Adatainknak ugyanúgy 64 GB tárhely van fenntartva, a hátlapi kamera változatlanul 12 megapixeles. Szoftver terén sem történt semmi változás, hiszen az Android 7 Nougat operációs rendszeren változatlanul a Samsung saját TouchWiz felülete fut.

galaxys8active-cikk

Búcsú a funkcionalitástól Bixby-ért cserébe

A leglátványosabb újítás a kiszivárgott képek alapján a hajlított élű Infinity Display-kijelző hagyományos, 5,8 inch-es panelre történő lecserélése. Ez – bár sajnálatos, de mindenképpen – szükséges lépés volt a tervezők részéről, hiszen az 1440 x 2960 pixeles felbontású képernyő így jóval kevésbé sérülékeny. Egyedül a lekerekített sarkok maradtak meg, mivel azok hozzájárulnak a panel épségéhez. 

Ellenben az eddigi Active-modellek legnagyobb extrája eltűnt az S8 Active-ről: a telefonon nincs tetszőlegesen programozható funkciógomb. Míg a korábbi mobilokon ezekhez hozzárendelhettük a zseblámpát vagy az iránytűt, addig ezen a készüléken csak Bixby-t hívhatjuk elő vele. Az eszköz árazásáról még semmit sem lehet tudni, mint ahogy az elérhetőségének részletei is ismeretlenek.

Így fest majd a Galaxy S8 Active
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás