Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A Galaxy S8 megkapta a Daydream-támogatást

A Samsung két zászlóshajóival immáron kipróbálható a Google virtuális valósága: hivatalosan is megérkezett a Daydream View VR-támogatás.

 

  • a Google által gyártott Daydream View VR szemüvegek mától támogatják a Galaxy S8-at és az S8 Plust
  • így ezek a készülékek is behelyezhetők a headsetekbe és kipróbálható velük a virtuális valóság
  • a Daydream View VR modellek itthon 30 ezer forintos áron elérhetők és több változatban kaphatók

 

Jó hír a Galaxy S8 VR-kedvelő tulajdonosainak

Több ezer alkalmazással a háta mögött, valamint a Facebook tulajdonában lévő Oculus fejlesztőcsapatával nem meglepő, hogy a Gear VR a legismertebb VR-headset Androidos telefonokhoz. Azonban a Google szerint mindig jó, ha van valamilyen alternatíva, ezért a keresőóriás hozzáadta a Galaxy S8-at és az S8 Plust a Daydream View-támogatott készülékek listájához, ami frissítés formájában érkezik meg a mobilokra.

Daydream View nemrég mutatottkozott be, és bár számos felhasználót megnyert magának a kényelmes és elegáns textilszövetű bevonatával, még jócskán le van maradva a Gear VR mögött. Ám a Google igyekszik még kényelmesebbé tenni a Daydreamet választók életét: a szemüvegek például egy apró kontrollerrel vásárolhatók meg – szemben rivális Gear VR-ral, amihez külön kell beszerezni a modult.

s8daydream-cikk

Olcsó és egyszerű

Ha valaki egyébként szeretné kipróbálni a virtuális valóságot, akkor a Galaxy S8 és a nagyobb S8 Plus kiváló választás lehet. A készülékek ugyanis remek kontrasztú AMOLED kijelzővel rendelkeznek, melynek felbontása 2960 x 1440 képpont. Ez hihetetlenül éles képet biztosít, ami kiemelkedően fontos (mivel a telefonokhoz készült VR-szemüvegeknél a mobilt helyezzük a headset vázába és annak képernyőjét nézzük).

Daydream VR mellesleg más telefonokat is támogat, melyek listája megtalálható a termék oldalán. A Google szemüvegeinek ára 80 dollár körül mozog, ami átszámítva 21 ezer forintos árkategóriát jelent. Itthon 5-10 ezer forintért drágábban érhetők el a modellek, de a készülékek az Egyesült Államokhoz hasonlóan több változatban kaphatók, melyek külsőben (például a borítás anyagában) térnek el. 

 
A Galaxy S8 megkapta a Daydream-támogatást
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás