Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Képeken a RED holografikus telefonja

A Hydrogen One névre keresztelt készülék már nem csak elméletben létezik: megérkeztek az első képek és adatok a holografikus kijelzővel felszerelt modellről.

 

  • kiderült, hogyan fog kinézni a titokzatos Hydrogen One, amit a RED kameragyártó cég tervez
  • a telefon elvileg valamilyen holografikus képernyővel lesz felszerelve, aminek pontos működését homály fedi
  • a 308 ezer forintos eszközről alig lehet tudni valamit, de szeptemberben megtörténhet a hivatalos bejelentés
 

Megváltozik a kijelző fogalma?

Régóta lehetett hallani róla, hogy a felsőkategóriás, professzionális kamerák gyártásával foglalkozó RED egy rejtélyes telefonon dolgozik. A készülékről annyit lehetett tudni, hogy valahol mobil és fényképezőgép határán helyezkedik majd el. A vállalat azt is kijelentette, hogy egy speciális képernyőt készít hozzá, ami a háromdimenziós élményhez hasonlót garantál a felhasználóknak.

Ez utóbbiról szinte alig lehet tudni valamit – a cég egyedül annyit árult el a panelről, hogy sosem látott vizuális megoldással lesz dolgunk. Sokan kétkedve fogadták a bejelentést, azonban a RED a napokban megtörte a csendet és megmutatta a nagyközönségnek, hogy miképpen fest majd a Hydrogen One. Három prototípus lett leleplezve: egy végleges külsővel, egy működő holografikus kijelzővel és egy saját kamerarendszerrel rendelkező.

redphone-cikk

 

Óriási váz, félelmetes árcédula

Minden jel arra utal, hogy a végleges külsővel megépített változat hatalmas lesz. A telefon méretben az iPhone 7 Plust is maga mögé utasítja. A borítása fémből és kemény műanyagból készült, ami kivételesen masszívvá és ellenállóvá teszi az eszközt. Ez persze evidens, hiszen a gyártó szeretne egy modulárisan a hátlapra erősíthető kamerarendszert is elkészíteni (a harmadik prototípus alapján).

Egy mindent magába sűrítő változatra még legalább egy hónapot kell várnunk, ám a RED kitűnően halad a fejlesztéssel. Ha elkészül, a titokzatos mobil 1200 dolláros árcédulát kap majd, ami átszámítva nagyjából 308 ezer forintnak felel meg. A kérdés az, hogy megéri-e ez az összeg azt az ismeretlen, háromdimenziós technológiát, amivel a képernyő holografikus élményt készít a kétdimenziós, sík képekből.

 
Képeken a RED holografikus telefonja
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás