Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A HTC U11 idén megkapja a 60 képkockás videórögzítést

A HTC legújabb zászlóshajójának nagy hátránya volt a 60 képkocka/másodperces videórögzítés hiánya, ám a gyártó a következő hónapokban elhozza a telefonra a funkciót.

 

  • a HTC egy Twitter-posztban hozta nyilvánosságra, hogy a következő hónapokban elérhetővé teszi az U11-ben a 60 képkocka/másodperces videórögzítést
  • a frissítés minden megvásárolt telefonra megérkezik majd – Magyarországon előreláthatólag szeptember környékén lesz letölthető
  • a sebesség csak az 1080 pixeles videórögzítésre vonatkozik

 

Hónapokon belül az egész világon

HTC U11 kétségtelenül az egyik legjobb telefon a csúcskategóriás szegmensben, számos egyedi funkcióval – például a szorítás erősségét érzékelő és erre parancsok végrehajtásával reagáló Edge Sense-szel. A készülék egyetlen hátránya gyakorlatilag a 60 képkocka/másodperces sebességű videórögzítés hiánya volt, ami – mint most kiderült – csak szoftveres akadályokba ütközött.

A gyártó ugyanis egy tweetben jelentette be, hogy a telefon végre megkapja a hiányzó képességet. A bővítés természetesen egy szoftverfrissítéssel érkezik, ami viszont azt jelenti, hogy nem egyszerre jutnak majd hozzá a felhasználók. Egységes dátum tehát nincs: azt pedig, hogy kinek mikor válik elérhetővé a csomag, számos paraméter befolyásolja (többek közt a régió vagy a készülék típusa).

Végre videózás terén is utoléri a mezőnyt az U11

A vállalat ígérete szerint azonban nem kell sokat várnunk a 60 képkocka/másodperces videók elkészítésére, hiszen a frissítés a következő pár hónapban (vagyis igen nagy valószínűséggel még idén) megérkezik. Az elemzők szerint a magyarországi tulajdonosok valamikor szeptember környékén számíthatnak az értesítés felbukkanására, így legkorábban két hét múlva próbálhatjuk ki a funkciót.

Ellenben fontos kiemelni, hogy a 60 képkocka/másodperces sebesség csak Full HD (azaz 1080 pixeles) felbontású videók esetében lesz bekapcsolható, a 4K minőség esetében nem. Ezzel egyébként az U11 képességei ugyanolyan szinten lesznek, mint a Samsung Galaxy S8-modelleké vagy az LG G6-é; így kijelenthető, hogy a cég e téren is felzárkóztatja a mobilt az élmezőnyhöz.

 

A HTC U11 idén megkapja a 60 képkockás videórögzítést
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás