Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Egész előlapos kijelzőt kapott a Sharp Aquos S2

A Sharp lerántotta a leplet az új Aquos S2-ről, ami külsejében az Essential Phone és a feltételezett iPhone 8 látványos ötvözetével rendelkezik.

 

  • bejelentésre került a Sharp Aquos S2, ami érdekes, egész előlapos, 5,5 hüvelykes, 2K kijelzővel lesz felszerelve
  • a készülék hardveres téren a közép- és a felsőkategória között helyezkedik el
  • két változatban lesz kapható, azonban ezek pontos árát még nem lehet tudni – valószínűleg 97 ezer forint körül juthatunk majd hozzájuk

 

A Sharp még mindig tud újat mutatni

Sharp már tavaly létrehozta az egyik első lekerekített sarkú, teljes előlapos kijelzővel felszerelt telefont, a Corner R-t. Sőt, már azelőtt is voltak kísérletei a futurisztikus panel megalkotására az Aquos Crystallal. Mostanra – úgy tűnik – a gyártó megtalálta az ideális megjelenést. Lehullt a lepel az Aquos S2-ről, aminek érdekessége, hogy kijelzője az Essential Phone és a feltételezett iPhone különleges keverékének mondható.

szinte az egész előlapot elfoglaló, lemetszett sarkú panel 5,5 inch átmérőjű és 2K (vagyis 2040 x 1080 pixeles) felbontású. Egyedül az előlapi kameránál van kivágva. Csak alul maradt szabadon egy nagyobb rész, ahol a Home gomb kap helyet. Ez alatt helyezkedik el az ujjlenyomat olvasó, ami az ígéretek szerint villámgyors autentikációt biztosít majd a felhasználók számára.

aquoss2-cikk

Közép- és felsőkategória határán

hátlapon két 12 megapixeles lencse helyezkedik el, hasonlóan az iPhone 8-tól elvárt dizájnhoz. Ezzel szemben az előlapi egység 8 megapixeles felbontású, vagyis fotók terén magas minőségre számíthatunk. A Full HD (1080 pixeles) videók viszont legfeljebb 30 képkocka/másodperces sebességre képesek. A telefonon az Android 7.1.1-es verziója fog futni, ami elméletileg frissíthető lesz a hamarosan megérkező Android O rendszerre. 

A készülék két változatban lesz kapható, melyek hardveres teljesítményben térnek el. Az egyszerűbb verzió egy Qualcomm Snapdragon 630-as CPU-val, 4 GB memóriával és 64 GB tárhellyel lesz elérhető. Ezzel szemben a gyorsabb darabba két processzor kerül (a Snapdragon mellett egy MSM8956 erejét is kiélvezhetjük). Ez a példány ráadásul már 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárhellyel lesz megrendelhető. Az árazás egyelőre ismeretlen, de 320 eurós (azaz nagyjából 97 ezer forintos) összeget kérhetnek el a mobilokért.

 

Egész előlapos kijelzőt kapott a Sharp Aquos S2
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás