Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hangfelismeréses bejelentkezést hoz az LG V30

Az LG legújabb telefonja már nem a manapság lassan megszokottnak számító arc- vagy retinaszkenneléses bejelentkeztetést használja: jön a hangfelismerés.

 

  • a legfrissebb értesülések szerint az augusztus 31-én debütáló LG V30 a felhasználó hangját is képes lesz felhasználni a bejelentkezéshez
  • a készülékről még nagyon keveset tudni, de annyi már biztos, hogy két kijelzővel lesz felszerelve
  • a találgatások szerint felsőkategóriás konfigurációval és akár három hátlapi kamerával jelenhet meg
     

Újabb autentikációs módszer mutatkozik be

Napjainkban alig van időnk kiélvezni egy új telefon újdonságait, mivel szinte azonnal érkezik egy technológiailag jobban felszerelt, még látványosabb megoldásokkal bíró modell. Úgy tűnik, hogy az LG V30 is egy ilyen készülék lesz, hiszen a gyártó meglepő autentikációs megoldással kívánja felszerelni a termékét. A mobil a tulajdonosa hangját felismerve lesz képes eltávolítani magáról a zárolást.

Arról, hogy ez pontosan miképpen fog működni, még természetesen nem tudni. Minden bizonnyal valamilyen speciális mondatot (vagy legalábbis egy párszavas jeligét) kell elmondanunk, amiből a V30 képes lesz felismerni személyünket a hangszínünk alapján. A technológia felé bizalmatlanul fordulóknak sem kell aggódniuk, mivel a vállalat megőrzi az arcfelismerő és a hátlapi ujjlenyomat olvasó modult is.

v30hang-cikk

 

Erős hardverrel, három hátlapi kamerával

A rejtélyes telefonról egyébként augusztus 31-én hull majd le a lepel. Egyelőre tehát csak a pletykákból következtethetünk a specifikációkra. A V30 valószínűleg 18:9-es képarányú, 6 inch-es OLED kijelzőt kap, ami mellett kihasználhatjuk a másodlagos képernyő (fantázianevén Floating Bar) előnyeit is. Itt elhelyezhetjük a kedvenc applikációinkat, vagy elolvashatjuk a legfrissebb értesítéseket – mindezt anélkül, hogy a főképernyőhöz érnénk.

Hardveres téren egy Qualcomm Snapdragon 835-ös processzorra számíthatunk. Ha hihetünk a találgatásoknak, akkor a mobil két változatban lesz kapható: egy 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel, valamint egy 6 GB-nyi memóriával és 128 GB tárterülettel felszerelt verzió között választhatunk. Egyes tippek szerint a hátlapon három kameralencse kaphat helyet, így az érdeklődőknek érdemes lehet figyelni a híreket a következő hetekben. 

Hangfelismeréses bejelentkezést hoz az LG V30
4 (80%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás