Játék Tech Tech Újdonság

Olcsó hajlított monitor érkezik az ASUS-tól

Az ASUS bemutatta új gamer monitorát, a hajlított kijelzővel felszerelt XG27VQ-t, amely 91 ezer forintos árával az átlagos felhasználókat célozza.

 

  • lehullt a lepel az ASUS ROG Strix XG27VQ-ról, ami a gyártó első olcsóbb árkategóriába szánt hajlított kijelzős gamer monitora
  • a modell 27 inch-es Full HD kijelzővel lett felszerelve, valamint támogatja az AMD FreeSync-ot és az ASUS Aura megvilágítást
  • az ELMB-technológiával felszerelt eszköz heteken belül elérhetővé válik az érdeklődők számára

 

Olcsóbbá válik a felsőkategóriás gamer-élmény

hajlított kijelzővel készült monitorok már önmagukban sem olcsók, egy gamer célokra tervezett modell pedig egyenesen félelmetes árcédulát kaphat. Éppen ezért nem meglepő, hogy az ASUS szeretné ezt az élményt közelebb hozni az átlagos felhasználókhoz a ROG Strix XG27VQ névre keresztelt monitorának bemutatásával. Az eszköz mindössze 349,99 dollárért (vagyis nagyjából 91 ezer forintért) cserébe lesz megvásárolható.

A titok abban rejlik, hogy a gyártó nem törekedett a legjobb konfiguráció egyetlen eszközbe zsúfolására. Az XG27VQ például nem 4K vagy 2K felbontással, hanem egy egyszerű 27 inch-es, hajlított, Full HD (1920 x 1080 pixeles) panellel debütál. Mivel a felmérések szerint a mai játékosok többsége ilyen felbontáson játszik, egyértelmű, hogy a tervezők célja ezzel a hajlított képernyős élmény elérhetővé, kedvezőbb árúvá tétele volt.

xg27vq-cikk

Nem a hajlított panel az egyetlen extra

Persze nem kell búcsút intenünk az ASUS-tól megszokott minőségnek sem. A kijelző frissítési gyakorisága 144 Hz, vagyis gond nélkül élvezhetjük a magasabb képkocka/másodperces sebességgel pörgő programokat is. Emellett megmaradt a az AMD FreeSync-támogatás és az ASUS Aura LED megvilágítási rendszer is, amivel összehangolhatjuk az ASUS-eszközök világítását. Ha ez nem lenne elég, egy új technológia is bekerült a készülékbe.

Ez az ELMB (Extreme Low Motion Blur), ami simább és gördülékenyebb megjelenítést garantál a gyorsan mozgó objektumok esetében. További gamer extra a Republic of Gamers logó kivetítése: elég bekapcsolni a funkciót és a monitor az előtte lévő felületre vetíti a szimbólumot. Akit meggyőzött az új ASUS ROG Strix XG27VQ, az hamarosan előrendelheti a hazai viszonteladóktól vagy a vállalat oldaláról.

 

Olcsó hajlított monitor érkezik az ASUS-tól
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás