Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Elkészült a Dell Windowshoz tervezett MR-headsete

A Dell lerántotta a leplet új, Windowshoz szánt, kevert valóságon alapuló készülékéről, a Dell Visorről, ami 90 ezer forintos árazást kapott.

 

  • a Dell bejelentette, hogy szeptembertől lesz kapható új MR-készüléke, a Dell Visor, ami 90 ezer forintos árazást kapott
  • ezzel ez az eszköz lehet az egyik legolcsóbb VR és MR tartalmak megjelenítésére is alkalmas headset
  • a modell specifikációi egyelőre ismeretlenek, ám a tesztelők szerint nagyon kényelmes és könnyű szemüveggel lesz dolgunk

 

Olcsóbbá válik a VR és az MR

Már egy ideje lehet sejteni, hogy a Microsoft a későbbiekben komolyan szeretné a Windows 10-be integrálni a kevert valóságot (MR, Mixed Reality). Erre a legegyértelműbb jel az Áruházban az egyes applikációik adatlapján megtalálható ‘Holographic’ ikon, ami az asztali gépek, a telefonok és az Xbox mellett egy új platformot jelöl. Eddig ellenben a Microsoft HoloLens volt az egyetlen olyan MR-headset, amivel használhatók voltak a ‘Holographic’ jelzésű appok.

Most újabb modellel bővül a kínálat a Dell jóvoltából: a cég befejezte a munkálatokat a Dell Visor névre keresztelt MR-szemüvegén, amely októbertől kezdve lesz elérhető. Ára 349,99 dollár (vagyis körülbelül 90 ezer forint) lesz, de egy speciális csomagban is hozzájuthatunk, amiben két kontrollert kapunk a headset mellé 449,99 dollárért (tehát nagyjából 116 ezer forintért). Ezzel a kevert valóság sokkal elérhetőbb lett, mint a 3000 dolláros (azaz hozzávetőleg 774 ezer forintos) HoloLens egyeduralma idején.
dellmr-cikk

Kevés a konkrétum

Dell Visor egyébként VR-programok megjelenítésére is képes lesz, azt azonban nem tudni, hogy használhatjuk-e konkrétan VR-játékokhoz. Elméletileg ennek nincs akadálya – amennyiben pedig így lesz, akkor a virtuális valóság élményeit is jóval kedvezőbb áron élhetjük át. A problémát egyedül az jelenti, hogy még nem tudunk pontos specifikációkat a Dell Visor esetében; ezekre tehát még várnunk kell.

Az első tesztek viszont biztatóak, főleg a kényelmi szempontokat illetően. A VR-headsetek ugyanis többnyire nehezek, így viselésük egy idő után kimondottan fárasztóvá válik. A Dell Visor azonban meglehetősen könnyű és paraméterei egyszerűen állíthatók. A megjelenítő ráadásul felhajtható, vagyis nem kell levennünk az egész eszköz, ha szünetet szeretnénk tartani. Annyi így bizonyos, hogy árban és komfortban kitűnő darabbal lesz dolgunk – a hardveres konfigurációk adataira pedig még legalább egy hónapot kell várnunk.

Elkészült a Dell Windowshoz tervezett MR-headsete
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás