Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Mix 2

A mai napon végre megtörtént a várva-várt bejelentés: hivatalosan is lehullt a lepel a lenyűgöző dizájnnal készült Xiaomi Mi Mix 2-ről.

 

  • bejelentésre került a Xiaomi Mi Mix 2, ami 5,99 inch-es Full HD+ felbontású, keret nélküli kijelzővel rendelkezik
  • a házban csak felsőkategóriás komponenseket találunk; csak a RAM és a tárhely mérete függ a változatoktól
  • a standard modell 6 GB memóriával, feketében, három verzióban érkezik, míg a Special Edition 8 GB memóriát és fehér borítást kapott

 

Felhasználóbarát generáció

A tavaly bemutatott Xiaomi Mi Mix egy kísérleti projektnek indult, mellyel a cég azt kívánta tesztelni, hogy miképpen valósítható meg a keret nélküli dizájn és ez mennyire tetszik a vásárlóknak. A mobil hatalmas sikert aratott, így nem meglepő, hogy most megérkezett az utód, a Mi Mix 2. A modell az előd hibáiból tanulva egyáltalán nem kísérleti jellegű – egy teljes értékű, csúcskategóriás telefont kapunk kézhez.

Erről a gyönyörű, a korábbi változathoz nagyban hasonlító, három oldalon teljesen keret nélküli külső győzhez meg bennünket. A lenyűgöző, 5,99 inch-es Full HD+ (2160 x 1080 pixeles) felbontású, hajlított élű, lekerekített sarkú panel a mai trendhez igazodva 18:9-es képarányú és alul 12%-kal kevesebb helyet foglal az előlapból, mint a 2016-os Mi Mix képernyője. 

mimix2-1

Verhetetlen hardveres erő

A vázban egy Snapdragon 835-ös processzort találunk, amihez típustól függően 6 vagy 8 GB RAM társul. Előbbi elérhető lesz 64, 128 és 256 GB-nyi tárhellyel, utóbbi pedig egy 128 GB-os, kerámia keretes (Special Edition nevű) verzióban. Mindkét darab egy 12 megapixeles hátlapi lencsével rendelkezik, ami az ujjlenyomat olvasó felett helyezkedik el. Az előlapi, 5 megapixeles kamera az alsó káván található, ami elsőre szokatlan lehet. További hátrány, hogy a 3,5 mm-es jack csatlakozó nem került fel a szélekre.

A készülék 3400 mAh-s akkumulátort kapott, ami támogatja a QuickCharge 3.0 szabványú gyorstöltést. Igaz, hogy az akkumulátor 1000 mAh-val kisebb kapacitású, mint az előd modulja, ám e különbséget a remekül optimalizált MIUI 9-es operációs rendszer hivatott kiegyenlíteni. Ezáltal a telefon nem csak könnyebb, de vékonyabb is lehet. A szoftver alapját egyébként az Android 7 Nougat képezi, ami a közeljövőben frissíthető lesz az új Android Oreo verzióra.

mimix2-2

Óriási tárhellyel, négy opcióban

A standard, alumínium keretes modell (a tárhely méretétől függetlenül) fekete színben lesz megrendelhető. Csak a 8 GB-nyi memóriával és 128 GB-nyi tárhellyel felszerelt Special Edition lesz elérhető fekete és fehér színben. Ez – a konfigurációjához méltóan – 700 eurós áron kerül forgalomba, ami átszámítva nagyjából 215 ezer forintnak felel meg. 

A 6 GB RAM-mal rendelkező, fekete borítású darabok egy kevéssel olcsóbbak lesznek. A 64 GB-os eszköz 420 eurós (azaz körülbelül 129 ezer forintos) árat kapott. A közepes, 128 GB-os példány 460 euróba (tehát hozzávetőleg 141 ezer forintba), a legnagyobb, 256 GB-os típus pedig 510 euróba (vagyis nagyjából 157 ezer forintba) fog kerülni. Jó hír továbbá, hogy a Mi Mix 2 minden verziója megvásárolhatóvá válik a következő két hétben, ezért hazánkban is hamarosan hozzá lehet majd jutni.

 

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Mix 2
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás