Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Telefonálhatunk is az új Apple Watch-csal

Megérkezett a harmadik szériás Apple Watch, melynek az LTE-támogatott változatával akár hívásokat is lebonyolíthatunk – a telefonunk nélkül.

 

  • az Apple bejelentette a harmadik generációs Apple Watch-ot, ami lehetővé teszi a szolgáltatón keresztüli hanghívások lebonyolítását
  • érkezik egyszerűbb és olcsóbb GPS-es változatban is, melynek hazai ára 119 990 forint lesz és szeptember 29-től lesz elérhető
  • a drágább, LTE-támogatással felszerelt darab itthoni megjelenésének részleteiről még keveset tudni

 

Az egyetlen hiányzó elem megérkezett

Az okosórák kétségtelenül hasznosak, azonban az Apple Watch modellek esetében az egyik legnagyobb hátrány volt, hogy a felhasználók nem indíthattak és fogadhattak telefonos hívásokat vele. A nemrég bejelentett, harmadik generációs készülék viszont megkapta az LTE-támogatást és egy apró SIM kártya is a váz alá került. Ennek köszönhetően az órának nem kell folyamatosan egy iPhone-hoz kapcsolódnia, hogy telefonálni lehessen vele.

Természetesen ettől még szükség van egy telefonszámra, amivel tulajdonképpen a csuklónkon tudhatjuk a mobilunkat – még ha azt nem is visszük magunkkal. Az Apple kiemelte, hogy ez különösen hasznos lehet például egy futás vagy egy séta alkalmával; így mindig elérhetők maradunk. Ráadásul az óra jövő hónaptól kezdve hozzáférést biztosít az Apple Music-hoz (akár csatlakoztatott készülék nélkül is).
applewatch3-cikk

Mit változott az elődökhöz képest?

A harmadik nemzedék külsőben nem sokban tér el a korábbi daraboknál használt dizájntól – ennek megfelelően pedig kompatibilis minden pánttal. A ház alatti újítások ellenben jelentősek: az új kétmagos processzor 70%-kal gyorsabb, míg az óra üzemideje és Bluetooth-kapcsolódásának minősége javult. A hálózati antenna immáron maga az OLED kijelző, vagyis a hanghívások is jóval tisztábbak és stabilabbak.

A második szériából megismert tulajdonságok megmaradtak. Az új Apple Watch por- és vízálló, megkapta a GPS-támogatást és akkumulátora egész napos használati időt ígér, a nap végén pedig akár vezeték nélkül is tölthetjük a Qi-technológiának hála. Persze nem csak a hardver, hanem a szoftver is frissült, ami számos apró újdonságot és hibajavítást hoz.

A 16 GB-os, hívásokat és SMS-eket is kezelő változat ára 399 dollár (vagyis körülbelül 103 ezer forint) lesz, ám ennek magyarországi megjelenéséről keveset tudni. A standard, 8 GB-os, csak GPS-szel ellátott verzió hazai végfelhasználói ára viszont már véglegesen 119 990 forint. Az előrendelés elméletileg szeptember 15-én kezdődik és a kiszállítás, illetve a bolti vásárlás szeptember 29-én indul.

 

Telefonálhatunk is az új Apple Watch-csal
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás