Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Google asszisztens gombot kap az új Bose fejhallgató

Fény derült a pár hete nyilvánossá vált új kialakítás okára: a Bose QuietComfort 35 II dedikált Google asszisztens gombbal kerül forgalomba.

 

  • egy internetre felkerült kép alapján a Bose új fejhallgatója, a QuietComfort 35 II dedikált Google asszisztens gombot kap
  • elvileg iOS operációs rendszeren ugyanezzel a gombbal Siri is előhívható lesz
  • ára elméletileg az eredeti modellével fog megegyezni, vagyis nagyobb újításokra nem számíthatunk

 

Szinte biztos a Google asszisztens érkezése

Néhány hete kiderült, hogy a Bose új verziót készít az egyik legnépszerűbb fejhallgatójából. A valószínűleg véletlenül kiszivárgott sajtóanyagon látható volt, hogy a modell mindössze egyetlen pontban tér el az elődjétől: helyet kapott rajta egy rejtélyes gomb. Ennek funkcióját a mai napig homály fedte, most viszont kiderült, hogy az akciógombbal a Google asszisztens hívható elő.

Erre a 9to5Google csapata derített fényt, akik más hasznos információkat is szereztek a hamarosan bemutatkozó, második generációs termékről. Ha a Bose QuietComfort 35 II Androidos készülékkel van párosítva, akkor a gomb lenyomása a Google asszisztens felületét nyitja meg, így pedig hívásokat indíthatunk, üzeneteket küldhetünk vagy a zenét is irányíthatjuk a segéd segítségével – anélkül, hogy elő kellene vennünk a mobilunkat.

boseqc35ii-cikk

Akár Siri is aktiválható lehet

Az információ forrása egyébként egy kép, amin az eszköz fogyasztói csomagolása látható. A doboz oldalán jól látható a ‘Google Assistant built-in’ felirat, mellette pedig feltűnik egy meglepő dolog is. Látható ugyanis a ‘Made for iPod / iPhone / iPad’ logó is, ami szerint a fejhallgató funkciói iOS rendszeren is kihasználhatók lesznek. Mindez arra enged következtetni, hogy a gombbal akár Sirit is riaszthatjuk.

Az eszközről egyébként még nagyon keveset tudni, ám a névből kiindulva nem számíthatunk nagy újításokra, hiszen nem egy teljesen új termék kerül majd a boltokba, hanem a korábbi kiegészített verziója. Ebből kiindulva ellenben jó hír lehet, hogy nem kell áremelkedésre számítanunk, azaz elképzelhető, hogy a fejhallgató a Bose QuietComfort 35 árával kerülhet a viszonteladók polcaira.

 

Google asszisztens gombot kap az új Bose fejhallgató
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás