Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

1000 képkockát rögzíthet másodpercenként a Galaxy S9

A hírek szerint a jövőre bemutatkozó Samsung Galaxy S9 kamerája akár 1000 képkocka/másodperces sebességre is képes lehet.

 

  • a Samsung jelenleg is dolgozik egy nagysebességű, 1000 fps-es telefonos kamerán
  • a modul novemberben kerülhet a gyártószalagokra, ami azt jelenti, hogy a jövőre érkező Galaxy S9-ben mutatkozhat be a nagyközönség előtt
  • a technológia megalkotása azonban nem olcsó és korántsem egyszerű, ami az említett mobil árának emelkedésével járhat

 

A Sony-t igyekszik túllicitálni a Samsung

Egy belső forrás szerint a Samsung jelenleg is dolgozik egy 1000 képkocka/másodperces sebességgel rögzítő telefonos kameramodul előállításán. Ha a tesztek jól haladnak, akkor az egység már novemberben a tömeggyártás fázisába léphet. Ez azt jelenti, hogy a lencsék a jövőre várható Galaxy S9-ben kerülhetnek bemutatásra, amivel a gyártó egyértelműen a Sony készülékei ellen készíti fel a mobilt.

A rivális vállalat eszközei ugyanis nagyon fejlettek lassított felvételek terén: az Xperia XZ Premium például 720 pixeles felbontáson 960 képkockát tud elkészíteni másodpercenként. A fő kérdés az, hogy a Samsungnak sikerül-e ezt a technológiát olcsón beépíteni a Galaxy S9-be. Az először a Sony által használt “három rétegű képi szenzoros” (three-layered image sensor) megoldás igencsak drága, ami érezhető az említett készülék árán is.

galaxys9kamera-cikk

Külön memóriát kap a kamera?

Elméletben sem a sebesség, sem pedig a felbontás nem limitált a technológia által, vagyis akár Full HD (1080 pixeles) felbontású mozgóképeket is készíthetnénk 1000 fps-es (frame per second) tempóval, ám ehhez olyan gyors processzorra és akkora méretű RAM-ra lenne szükség, ami jelenleg csak személyi számítógépekben elérhető. A hírek alapján azonban a Samsungnak pontosan ez a célja.

A tervezők elméletileg egy külön memóriaegységet készítenek a kamera számára, ami segítene a processzornak feldolgozni a nagy sebességgel beérkező adatokat. Akárhogy is, még jópár hónap van hátra a következő Galaxy-telefon megérkezéséig, addig pedig még sok minden változhat. 

 

1000 képkockát rögzíthet másodpercenként a Galaxy S9
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás