Játék Játék Hírek Játék Újdonság Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Világszerte előrendelhető az Xbox One X

A Microsoft a tegnapi napon bejelentette, hogy a standard kiadású Xbox One X már előrendelhető – az első darabok november 7-én érkeznek.

 

  • már előrendelhető a standard Xbox One X a Project Scorpio Edition mellett – mindkét modell november 7-én érkezik
  • a hagyományos, 1 TB-os tárhellyel ellátott változat is 165 ezer forintos árcédulát kapott
  • a világ legerősebb konzolja 40%-kal gyorsabb bármely más konzolnál, hála az AMD CPU-nak és a 12 GB-os, GDDR5-ös GPU-nak

 

Hetekre az első daraboktól

A Microsoft tegnap előrendelhetővé tette az új Xbox One X konzolt. A modell a júniusban megrendezett E3 keretei között lett leleplezve és azóta csak egy speciális, “Project Scorpio” kiadásban lehetett hozzájutni. Ezek a darabok azonban szinte azonnal elfogytak: az utolsó példányokat a múlt havi Gamescom konferencia alatt vitték haza a játékosok. Most ellenben a készletek újra fel vannak töltve – immáron standard Xbox One X-ekkel is.

A redmondi óriás saját oldaláról és a viszonteladóktól is megrendelhető készülék itthon 165 ezer forintos árcédulát kapott. Ezért cserébe egy 1 TB-os tárhellyel felszerelt eszközhöz juthatunk hozzá november 7-én; ekkor kezdődik ugyanis a megrendelt konzolok kiszállítása. Ugyanez igaz a Project Scorpio Editionre is, ami ugyanilyen áron és ugyanekkortól kezdve lesz megvásárolható.

xboxonexelorendeles-cikk

A világ legerősebb konzolja a nappalidban

A Xbox One X fő újdonsága a 4K játékélmény, amit a hatalmas teljesítménye tesz lehetővé. A nyolcmagos AMD processzor 2,3 GHz-es órajelen pörög, amit egy 12 GB-os, GDDR5-ös grafikus chip egészít ki. 6 TFLOP-os számítási kapacitásával ez a világ legerősebb konzolja, ami bármilyen más konzolnál 40%-kal jobb teljesítményt képes leadni. Ennek köszönhetően a játékok is gyorsabban futnak – akár 4K felbontás mellett.

A készülékben megtalálunk egy UHD Blu-ray optikai lemezes meghajtót, amivel a HDR10-támogatott filmeket is lejátszhatjuk. A tökéletes hangzásról a Dolby Digital 5.1 TrueHD Atmos technológiája gondoskodik, míg a lenyűgöző vezeték nélküli erőt a kétsávos Wi-Fi Direct nyújtja. A dobozban pedig a konzol mellett egy vezeték nélküli kontrollert találunk, amivel átélhetjük a villámgyors irányítás élményét.

 

Világszerte előrendelhető az Xbox One X
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás