Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Ilyen lesz a Samsung MR-headsete

Kiszivárgott az internetre a nemsokára érkező Samsung MR-headset látványterve, mely alapján egy Oculus Rifthez hasonló eszközre számíthatunk.

 

  • már felkerült Twitterre a Samsung elvileg jövőhéten debütáló MR-headsete, ami a képek tanúsága alapján beépített fülhallgatót kapott
  • a vizor felhajtható és két kamerával van ellátva
  • a pontos specifikációk és az árcédula egyelőre ismeretlen, ám a hivatalos bejelentés jövő héten történhet meg

 

A Samsungtól megszokott elegancia

Bár a Microsoft által a partnereinek rendezett esemény még csak jövő héten esedékes, a Samsung által tervezett, kevert valóságra (MR, Mixed Reality) alapuló headset látványterve már felkerült az internetre. A Twitterre kiszivárgott képek alapján természetesen csak néhány funkcióra következtethetünk – a modell pontos specifikációi sajnos nem ismertek és ez valószínűleg a hivatalos bemutatóig így is marad.

Ami azonban nyilvánvaló, az az, hogy külsőre egy Oculus Rifthez hasonlatos termékhez lesz szerencsénk. Ez leginkább az AKG nevével fémjelzett, integrált fülhallgatókon látható. Különlegesség továbbá a dupla előoldali kamerarendszer, ami nem csak a “valóság továbbítására” alkalmas, hanem fotók készítésére is. A fő meglepetés ellenben a meglepően fejlett kialakítás lehet.

samsungmr-cikk

A legkényelmesebb darab lehet

A szemüveg felépítését tekintve ugyanis a nagyobb VR-elődök minden hibájából tanult. A vizor rész például felhajtható, ami különösen kényelmes lehet, ha szeretnénk egy rövidebb szünetet tartani, de nem akarjuk levenni az egész headsetet. Az AKG-fülhallgatók ugyanígy pozícionálhatók, ráadásul nem kell egy olyan harmadik féltől származó darabot beszereznünk, ami használható a készülékkel.

Szoftveres téren magától értetődően a Windows 10 speciális verzióját említhetjük, amit a Microsoft direkt MR-célokra fejlesztett ki. Ez magában foglal a valós térbe épülő kezelőfelületi elemeket is, melyek megkönnyítik az MR-rel való ismerkedést és a használata szempontjából is fontosak.

 

Ilyen lesz a Samsung MR-headsete
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás