Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Úton lehet a Google Pixelbook

A Google október 4-én fogja bejelenteni új mobiljait, a Pixel 2-t és a Pixel 2 XL-t, azonban a hírek szerint mellettük egy új notebook is debütálhat.

 

  • a 9to5Google értesülései szerint a Google a ma esedékes eseményén nem csak a Pixel 2-t és a Pixel 2 XL-t jelenti be
  • a telefonok mellett bemutathatnak egy Androidos laptopot is, ami a hírek alapján Pixelbook néven kerül forgalomba
  • a konfigurációról keveset tudni, de az sejthető, hogy három eltérő tárhelyű, Intel Core i5-ös CPU-val felszerelt modellel lesz dolgunk

 

Nem csak a Pixel második szériája futhat be

A Google október 4-t jelölte meg a Pixel 2 és a Pixel 2 XL hivatalos bemutatásának napjaként, ám arról nem esett szó, hogy más termék is érkezne a telefonokkal együtt. A napokban viszont napvilágra került, hogy megjelenhet a Pixelbook névre keresztelt notebook is. A készülék – már nevéből is láthatóan – természetesen a MacBookok helyett kínál majd alternatívát az érdeklődők számára.

Eddig ellenben alig lehetett valamit tudni a laptopról. Ma a Synnex nevű cég azonban megosztott néhány információt a modellel kapcsolatban a 9to5Google csapatával. A Pixelbook elvileg egy 12,3 inch-es kijelzővel felszerelt laptop lesz, amit egy Intel Core i5-ös processzor hajt majd meg. A CPU generációjára nem derült fény, vagyis akár az is lehetséges, hogy egy Coffee Lake architektúrás chip került a vázba.

pixelbook-cikk

A tökéletes MacBook-alternatívák?

A hírek alapján három különböző változat készül a notebookból, melyek a tárhely méretében térnek el: választhatunk 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os verzió között. A Droid Life már ezek árát is megtippelte – a legkisebb darab 1199 dollárba (tehát körülbelül 318 ezer forintba), a középső 1399 dollárba (azaz nagyjából 370 ezer forintba), a legnagyobb kapacitású pedig 1749 dollárba (vagyis hozzávetőleg 464 ezer forintba) kerülhet.

Ezzel a készülékek egyértelműen az Apple notebookjai után érdeklődőket célozzák. Fontos azonban, hogy ezek az árak itthon bizonyára magasabbak lesznek az importköltségek miatt. Érdekesség emellett, hogy a Synnex megemlítette a Google Clips nevet is, ami valamilyen telefonos kiegészítő lehet, de erről sajnos csak a mai bejelentés után tudhatunk meg többet.

 

Úton lehet a Google Pixelbook
5 (100%) 2 votes

Szólj hozzá!

hozzászólás