Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hihetetlenül elegáns laptopon dolgozik a Dell

A Dell bemutatta az új XPS 13-at, ami látványos, fehér borítása és papírvékony dizájnja mellett szinte teljesen keret nélküli kijelzővel jelenhet meg.

 

  • a Dell saját rendezvényén bemutatta az új XPS 13 korai prototípusának fehér színű, hihetetlenül vékony és elegáns változatát
  • a készülék szinte teljesen keret nélküli kijelzővel rendelkezik és valószínűleg arcfelismerő rendszert is kap majd
  • a modellről a pontos részletek januárban derülhetnek ki, vagyis a megjelenésig még hónapok vannak hátra

 

A keret nélküli képernyők a notebookokat is elérték

A Dell texasi központjában néhány szerencsés újságírónak megmutatta legújabb XPS 13 laptopjának prototípusát. A készülék legfőbb különlegessége az lesz, hogy a vállalat Infinity Edge technológiájával készül. Ez lényegében egy olyan kijelzőt takar, ami szinte teljesen keret nélküli – viszont megőrzi a magas fényerőt és kontrasztot, valamint a széles betekintési szöget is.

A beszámolók szerint a laptop hihetetlenül vékony, bár a konkrét számok természetesen még nem hivatalosak. A váz alig pár milliméteres mélységének elérése persze áldozatokat követelt: a hagyományos USB 3.0 portok helyett három USB-C csatlakozó kapott helyet a notebookon – pont, mint az újabb MacBookok esetében. Az SD kártyaolvasó pedig átadta a helyét egy microSD kártya foglalatnak.

dellxps13-cikk

Arcfelismeréssel újul meg a széria

Meglepő újítás ezen kívül, hogy a webkamera a kijelző aljára lett pozicionálva. Az iPhone X sávjára emlékeztető fekete modul belül meg van döntve egy kevéssé, hogy a kamera a felhasználó arcát és ne a kezeit rögzítse. Ráadásul ebben a sávban két lencse található, vagyis elképzelhető, hogy az eszköz támogatni fogja a Windows Hello-alapú arcfelismeréses autentikációt is. Így elég a képernyőre nézni a bejelentkezéshez.

Az új XPS 13 emellett a legújabb, nyolcadik generációs Intel Core CPU-kkal debütál, vagyis teljesítmény terén sem kell kompromisszumokat kötnünk. A tökéletes felhasználói élményről pedig a finom, szőtt bevonatú alsó előlap gondoskodik, ami kényelmes gépelést biztosít. A modellről többet a januári CES (Consumer Electronics Show) keretei között tudhatunk meg, vagyis még pár hónapot biztosan várnunk kell a megjelenésre.

 

Hihetetlenül elegáns laptopon dolgozik a Dell
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás