Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A Facebook bemutatta az Oculus Go VR-headsetet

Lehullt a lepel a Facebook által gyártott Oculus Góról, ami egy vezeték nélküli, PC és telefon nélkül használható, önálló VR-szemüveg.

 

  • a Facebook bemutatta az Oculus Gót, ami a vállalat első vezeték nélküli VR-szemüvege lesz
  • az Oculus Riftnél is fejlettebb technológiával készített modell képes minden Gear VR-ral működő applikáció futtatására, vagyis önálló élményt kínál
  • ára valószínűleg 53 ezer forint körül alakulhat Magyarországon és 2018 elején kerül a boltokba

 

A virtuális valóság is elszakad a kábelektől

Az Oculus Connect 4 nevű konferencián a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentette az Oculus Gót, ami a cég első vezeték nélküli VR-headsete lesz. Zuckerberg a színpadon úgy jellemezte a modellt, mint egy tökéletes eszközt, ami összeköti az asztali és a telefonos VR világát. A hivatalos bejelentés alapján a termék nagyjából a kiszivárgott adatokkal megegyező specifikációkkal rendelkezik.

Az Oculus Go tehát egy hihetetlenül könnyű szemüveg, aminek legfontosabb tulajdonsága az egyszerű hordozhatóság. A felsőkategóriás darabokkal szemben bárhová magunkkal vihetjük és használatához nem szükséges PC vagy mobil. Ez úgy lehetséges, hogy a Go képes minden olyan applikációt futtatni, ami a piacon már jelenlévő Gear VR-ral kompatibilis.

oculusgo-cikk

Hihetetlenül kedvező áron

A Go és a Gear VR közötti különbséget a hardver jelenti: előbbi egy speciális belső dizájnnal készült. A technológia leginkább az Oculus Riftben találhatóra hasonlít, azonban még attól is fejlettebb bizonyos szempontból. A Go lencséi ugyanis csökkentik a tükröződést és szélesebb betekintési szöget garantálnak. A belül lévő kijelző pedig egy nagyfelbontású LCD panel.

A Facebook emellett úgy tervezte meg az eszközt, hogy legyenek saját, integrált hangszórói. Amennyiben fej- vagy fülhallgatót szeretnénk használni, azt egy 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül tehetjük meg. Az Oculus Go meglepő funkcióival Európában várhatóan 150 fontba, vagyis körülbelül 53 ezer forintba fog kerülni. Ezzel az egyik legolcsóbb, de egyben legfejlettebb VR-headset lesz, amikor a jövő év elején kaphatóvá válik.

 

A Facebook bemutatta az Oculus Go VR-headsetet
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás