Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Vízálló mechanikus billentyűzet a Razertől

A Razer két membrános klaviatúrája után piacra dobja első por- és vízálló, mechanikus kapcsolókkal felszerelt billentyűzetét.

 

  • bemutatkozott a Razer BlackWidow Ultimate, ami a vállalat első mechanikus switch-ekkel felszerelt, felsőkategóriás klaviatúrája
  • a modell gyakorlatilag mindennel rendelkezik, amit elvárhatunk egy csúcsmodelltől
  • ára 37 ezer forint körül alakul és legkorábban decemberben lehet majd hozzájutni

 

A vízálló borítás a felsőkategóriát is elérte

Úgy tűnik, hogy a Razer komolyan veszi a vízálló számítógépes perifériák elképzelését. A gyártó alig pár hete mutatta be két membrános billentyűzetét, melyek speciális kialakításuknak köszönhetően vízlepergetőek. A Cynosa Chromát és a Cynosa Chroma Prót a vállalat belépő szintű terméknek szánta, vagyis lehetett sejteni, hogy érkezik majd egy felsőkategóriás modell is. A meglepetés az, hogy ezúttal nem a korábban leírt, puha párnázású (soft cushioned) membrános dizájnnal dolgoztak.

Az új Razer billentyűzet ugyanis a BlackWidow Ultimate nevet kapta, amiből sejthető, hogy egy mechanikus kapcsolókkal ellátott klaviatúrával van dolgunk. A tervezők úgy alkották meg a modellt, hogy az megkaphassa az IP54-es víz- és porállósági tanúsítványt, vagyis a készülék – a mai telefonokhoz hasonlóan – működőképes marad nagy mennyiségű vízzel történő érintkezés után is.

razerblackwidow-1

Minden, amit megszoktunk a Razertől

Ezért cserébe viszont nem kell lemondanunk a Razertől jól megszokott megvilágítási effektusokról (például: wave, ripple, starlight, stb.): a billentyűk egy csúcskategóriás eszközhöz híven LED-háttérvilágítással rendelkeznek. A gombok emellett 80 millió leütésre lettek hitelesítve, köszönhetően a vállalat saját Green Switch kapcsolóinak, melyek 50 g-os lenyomási küszöbbel készültek el. Érdemes megemlíteni továbbá, hogy a billentyűk változatlanul programozhatók és a makrók is beállíthatók.

A teljesítményről az 1000 Hz-es ultrapolling gondoskodik. Ráadásul akár 10 billentyűt is lenyomhatunk egyszerre, mivel a roll-over anti-ghosting technológia ezt is lehetővé teszi. A BlackWidow Ultimate ellenben nem csak képességeivel igyekszik lenyűgözni a vásárlót, hanem a számos kényelmi faktorával is. Ilyen a kezet alátámasztó keret és a 3,5 mm-es jack csatlakozó (amivel nagyszerűen kiválthatjuk a lehajolást a számítógép házához, valahányszor szeretnénk váltani külső hangfal és fejhallgató között).

razerblackwidow-2


Nagyobb méret, nagyobb kényelem

Az asztalunkon lévő hellyel viszont spórolnunk kell, hiszen a készülék viszonylag nagynak mondható a maga 203 x 153 x 60 mm-es méretével. Meglepő módon súlya csak 453 g körül mozog, ami azok számára lehet jó hír, akik gyakran mozgatják vagy szállítják a billentyűzetüket. A dizájn összességében megegyezik az eredeti modellével, ám néhány ponton találkozhatunk változásokkal. A jobb felső részbe épített kijelző ezúttal például egy műanyag borítást kapott, ami nem csak a vízállóság szempontjából fontos, de jobban kiemeli a fényeket is.

A BlackWidow Ultimate decemberben válik elérhetővé világszerte, de elképzelhető, hogy egyes viszonteladókhoz csak később érkeznek meg az első darabok. Ára Európában 199,99 euró lesz, ami átszámítva nagyjából 37 ezer forintnak felel meg, de az itthoni tarifák miatt Magyarországon egy kevéssel magasabb árcédulára számíthatunk. 

 

Vízálló mechanikus billentyűzet a Razertől
5 (100%) 1 vote

Szólj hozzá!

hozzászólás