Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Márciusban érkezhet a Galaxy S9 sorozat, három modellel

A legfrissebb hírek szerint a Samsung 2018 márciusában nem két, hanem három Galaxy S9-es modellt fog piacra dobni: az új verzió a Mini utótaggal debütálhat.

 

  • elvileg a következő Samsung Galaxy S-széria három modellel fog bemutatkozni – az új eszköz egy Mini utótaggal ellátott készülék lehet
  • az S9 Mini egy kisebb, 5 hüvelykes Infinity Display-jel kerülhet a boltok polcaira jövő márciusban, a másik két S9-essel együtt
  • az új sorozat elvileg nem válik meg a 3,5 mm-es jack csatlakozótól és vezeték nélküli fülhallgató is jár majd hozzájuk

 

Három fősre bővül a következő Galaxy S-család

Teljesen jogos lenne a feltételezés az elmúlt évek trendje alapján, hogy jövőre is két Galaxy S-telefon fog bemutatkozni, azonban ezúttal valószínűleg nem ez lesz a helyzet. A legújabb hírek alapján a Samsung három modellt tervez bemutatni 2018 márciusában: a megszokott S9 és S9 Plus mellett jöhet az S9 Mini kiadás is, ami gyakorlatilag a standard változat kisebb kijelzős verziója lehet.

A készülék elvileg egy hajlított és lekerekített sarkú Infinity Display formájába öntött, 5 hüvelykes AMOLED panellel lesz felszerelve. Mivel a gyártó minden bizonnyal ragaszkodik majd a 18,5:9-es oldalarányú képernyőhöz, így egy kivételesen apró telefont kaphatunk kézhez. A Mini kiadás elkészítésére azért lehet szükség, mert az S8-at sok kritika érte megjelenésekor viszonylag nagynak mondható – és a kisebb kezűeknek ezáltal nehézkesebben használható – képernyője miatt.

galaxys9mini-cikk


Jack csatlakozóval és vezeték nélküli fülhallgatóval

A fő kérdés viszont az, hogy lesz-e különbség a Mini és a két másik S9-es között teljesítmény és hardveres konfiguráció terén. A legtöbb tipp szerint igen, ami a processzor típusában és a RAM mennyiségében fog kiütközni. Ezeket az értékeket viszont lehetetlen megbecsülni, hiszen még az S9 és az S9 Plus konfigurációja is bizonytalan. Utóbbiakról egyébként az is elképzelhető, hogy ugyanúgy 4 GB RAM-mal érkeznek meg, mint az előző generációs darabok.

Néhány forrás emellett az is megerősíti, hogy mindegyik S9-es el lesz látva 3,5 mm-es jack csatlakozóval. Ezzel egyúttal ellentmondásos az a hír, miszerint az S9-esek gyári dobozában találunk majd egy vezeték nélküli AKG fülhallgatót. Persze a kettő nem zárja ki egymást és ideális esetben mindkét opció teljesülhet. Utóbbira viszont nem feltétlenül kerül sor, mivel ez feleslegessé tenné a Samsung saját fülhallgatóját, a Gear Icon X-et.

 

Márciusban érkezhet a Galaxy S9 sorozat, három modellel
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás