Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Látványos extrákkal jön a Radeon RX Vega 64 Red Devil

A PowerColor által gyártott Radeon RX Vega 64 Red Devil három ventilátoros hűtéssel, szélesebb PCB-vel és gyári overclockkal debütál.

 

  • kiszivárogtak a PowerColor Radeon RX Vega 64 Red Devil kártyájának paramétetei
  • a 8 GB-os egység tripla ventilátoros dizájnnal és magasabbra állított órajelekkel kerül a boltokba
  • ára nagyjából 210 ezer forint lesz és a következő hónapban mutatkozhat be

 

A maximumra járatva

Néhány napja kiszivárogtak a PowerColor új VGA-jának konfigurációi. Mint kiderült, a modell a Radeon RX Vega 64 Red Devil néven fog bemutatkozni és alaposan átalakított dizájnnal igyekszik majd megnyerni magának a vásárlókat. A gép például egy túlpörgetett maggal készült el, ami a nagyobb teljesítmény leadása mellett alaposabb hűtést igényel. Emiatt – az eredeti modellel szemben – a kártyából három ventilátor vezeti el a felgyűlt hőt.

Erre egyértelműen szükség is van, hiszen a 4096 szálprocesszort 1417 MHz-es alap órajelre állították be, ami képes 1607 MHz-re felpörögni. Ezzel a Red Devil verzió szinte minden más léghűtéses riválisánál gyorsabb és órajelének értéke majdnem megközelíti a csúcskategóriás, folyadékhűtéses darabokét – mindezt persze a felár nélkül.

vega64reddevil-cikk

Hihetetlen teljesítmény

A készülék egyébként 8 GB-nyi, HBM2-es, rétegzett videografikus memóriával lett felszerelve. Ennek sebességét a PowerColor technikusai 1,9 Gb/másodpercesre lőtték be. A kártya a 2048 bites csatlakozóján kívül egy dupla, 8 pines porttal kapcsolódik a gépünkhöz.  Utóbbin keresztül veszi fel a 295 W-os energiaigényét, ami a tripla ventilátoros kialakítást figyelembe véve reálisnak nevezhető fogyasztás.

A gamereket célzó dizájn mellett felfedezhetjük rajta a LED-vilagítást is, amivel személyre szabhatjuk a VGA megjelenését. A két HDMI és két DisplayPort csatlakozót támogató Red Devil ára 589,99 font lesz, ami körülbelül 210 ezer forintnak felel meg. A videokártya valamikor jövő hónaptól válik elérhetővé Európában.

 

Látványos extrákkal jön a Radeon RX Vega 64 Red Devil
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás