Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hologramokat vezérelhetünk az új HoloPlayer One-nal

A Looking Glass csapata bemutatta a HoloPlayer One-t, ami a világon először képes holografikus modellek segédeszköz nélküli megjelenítésére a fogyasztói piacon.

 

  • a Looking Glass nevű startup bemutatta a HoloPlayer One-t, ami egy számítógépes modelleket hologramként megjelenítő eszköz
  • a készülékből készült egy PC-hez köthető és egy önálló változat is, melyek megrendelhetők a gyártótól
  • a technológia még gyerekcipőben jár, de hatalmas lehetőségek rejlenek benne


Megvalósulhat egy álom?

Hosszú ideje fantáziálunk a hologramokról, azonban a nagy cégek inkább a virtuális és a kiterjesztett valóságra fókuszálnak. Ma azonban egy Looking Glass nevű startup hivatalosan is bejelentette a HoloPlayer One-t. A készülék teljesen új megvilágításba helyezi a hologramok mindennapi felhasználását. A mellé kiadott fejlesztői csomaggal és SDK-val pedig saját applikációk is készíthetők a platformra.

Az eszköz lényege, hogy egy speciális kijelző segítségével megjeleníti az előre elkészített modelleket, amiket háromdimenziós hologramként vetít a felhasználó elé. A Looking Glass csapata két verziót is épített: egy HDMI kábellel PC-hez csatlakozó és egy Intel Core i7-es CPU-val felszerelt, teljesen önállóan használható változatot. Előbbi 750 dolláros (vagyis körülbelül 200 ezer forintos), utóbbi pedig 3000 dolláros (tehát nagyjából 800 ezer forintos) árcédulát kapott.

Eltűnnek a szemüvegek

Mindkét darab ugyanazzal a technológiával működik. Tulajdonképpen egy 2560 x 1600 pixeles LCD kijelző képét tükrözik, amit egy mélységérzékelő (olyan, mint amilyen a Microsoft Kinectben vagy az új iPhone X-ben van) háromdimenziós formává alakít. A hologramok persze csak egy bizonyos – egészen pontosan 50 fokos – szögben látszanak, de az eredmény magáért beszél.

Noha a kép még nem a legtökéletesebb a számtalan tükrözés és a rétegben történő megjelenítés miatt, a Looking Glass előremutató ötlettel állt elő. A startup a jövőben tovább szeretné fejleszteni a platformot, ami egyszer a virtuális valóság riválisává is válhat. Akik már most szeretnének beruházni a projektre, azok a vállalkozás honlapján rendelhetik meg a HoloPlayer One első darabjait.

 

Hologramokat vezérelhetünk az új HoloPlayer One-nal
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás