Tech Tech Hírek Tech Újdonság

4K HDR projektorral jelentkezik a BenQ

A BenQ bemutatta új projektorát, ami nem csupán a 4K felbontású, de a HDR-támogatott tartalmakat is képes megjeleníteni.

 

  • a BenQ bejelentette új projektorát, a W1700-at, ami egy 4K felbontású, HDR10-támogatással felszerelt készülék
  • a gyártó viszonylag olcsón, nagyjából 558 ezer forintért tervezi piacra dobni jövő januárban, ami a konkurenciához képest hatalmas előny lehet
  • ez a projektorok elérhetőbbé válásának egy újabb lépéseként könyvelhető el 

 

Újabb lépcsővel lett olcsóbb a 4K HDR élmény

A projektorok eladásai az utóbbi időben látványosan megugrottak, ami jól jelzi, hogy fokozatosan nő az érdeklődés irántuk. Sajnos azonban a magas minőséget – egészen pontosan 4K felbontást – támogató egységek ára akár tízszer magasabb lehet, mint egy hasonló kapacitású televízióé. A BenQ viszont szeretné elérhetőbbé tenni a csúcskategóriás projektorokat új modelljével.

A W1700 (ami meglepő módon az Egyesült Államokban a HT2550 elnevezést kapta) ugyanis 1599 fontos (tehát körülbelül 558 ezer forintos) áron válik megvásárolhatóvá. Persze még mindig nem jelenthető ki, hogy olcsón hozzájuthatunk az igazi 4K HDR10-élményhez, hiszen ezért az összegért egy 55 inch-es OLED televíziót is beszerezhetünk. Ellenben a technológia kétségtelenül olcsóbbá vált; tekintve a konkurens modellek 5-6 ezer dolláros árcéduláit.

benqhdr-cikk

Magyarországon is bővülhet a 4K projektorok kínálata

Ennek ellenére a készülékről nagyon kevés konkrétum derült ki. Mindössze annyit tudni a felbontáson és a HDR10-támogatáson kívül, hogy lehetőségünk lesz az Auto Keystone Correction használatára – vagyis a kép akkor is tökéletes és torzításmentes lesz, ha a projektort nem merőlegesen helyezzük le. Sőt, egy 1,2-szeres zoomot is bekapcsolhatunk, ha szeretnénk részletesen beállítani a kép pontos helyzetét.

A projektor a gyártó szerint 2018 januárjában fog megjelenni Európában. Azt még nem tudni, hogy pontosan mely országokban válik elérhetővé a készülék, vagyis a magyarországi megjelenés részletei egyelőre ismeretlenek. Ám elképzelhető, hogy hazánkban is hozzájuthatunk majd a W1700-hoz, aminek jelenleg olyan konkurensei vannak, mint az Optoma UHD550X, az Optoma UHD60 vagy az Acer H7850 – ezek viszont mind 700 ezer forint feletti árkategóriában mozognak.

 

4K HDR projektorral jelentkezik a BenQ
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás