Játék Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Eltünteti a monitorok káváját az ASUS Bezel-Free Kit

A többmonitoros megoldást használó felhasználók mindennapjait könnyítheti meg az ASUS új terméke, a Bezel-Free Kit.

 

  • az ASUS lerántotta a leplet a Bezel-Free Kitről, ami a több monitort használók számára nyújthat esztétikus megoldást a kávák problémájára
  • lényegében egy dupla oldalú tükörről van szó, ami visszatükrözi a monitorok fényét, így tüntetve el a kereteket
  • a termék elérhetőségéről és árazásáról még nem tudni

 

A többmonitoros kialakítás esztétikai sebtapasza

A többmonitoros asztali kialakítás legnagyobb hátránya, hogy a kijelzők közötti kávák szélessége összeadódik és vastag sávként választják el a két monitort egymástól. Ez a probléma csak úgy küszöbölhető ki (vagy legalábbis úgy enyhíthető), ha vékony keretes kijelzőket vásárolunk. Ezek azonban nem éppen olcsók, ráadásul nem feltétlenül tüntetik el a zavaró kávákat.

Erre kínál meglepő megoldást az ASUS által nemrég bemutatott Bezel-Free Kit. A termék természetesen nem garantál csodát – ehelyett egy egyszerű, de ötletes és kétségtelenül látványos módon teszi kellemesebbé a sötét sávokat. A vékony lapkák lényegében a fény tükröződését használják fel arra, hogy egybemossák a két monitor képét; így téve esztétikusabbá a kávákat.

130 fokos szögben tökéletes

A három, könnyedén összeszerelhető elemből álló szerkezet bármilyen képernyővel működik, ráadásul szoftver telepítése vagy futtatása sem szükséges hozzá. Csak felerősítjük a két kijelző közé és a 130 fokos szögben döntött, hosszúkás lencsék halványan összemossák a két képet. Persze ez csak az adott dőlésszögön belül fordított képernyők esetében működik, vagyis az egymással tökéletesen párhuzamosan álló monitorok esetében hatástalan.

Azok számára viszont, akik finoman döntött szögben használnak két vagy több monitort és zavarja őket a vastag káva, tökéletes és viszonylag egyszerű megoldást kínálhat a Bezel-Free Kit. A felület egyébként csupán a fény 90%-át veri vissza, vagyis nem téveszti meg a szemünket sem. Az árazásról és az elérhetőségről nem esett szó, de remélhetőleg a közeljövőben ezekre az információkra is fény derül majd.

 
Eltünteti a monitorok káváját az ASUS Bezel-Free Kit
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás