Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Saját Wi-Fi routert dob piacra a Huawei

A Huawei nem csak a laptopok piacán terjeszkedik: a CES-en bemutatta a saját gyártású Wi-Fi routereit, melyek ultragyors sebességet ígérnek a hagyományos modellekkel szemben.

 
  • a Huawei bemutatta a Q2 névre keresztelt Wi-Fi router rendszerét, ami akár 1867 Mb/másodperces sebességre képes
  • a két változatban kapható eszköz emellett fejlett védelmi rendszerrel is el lett látva
  • a vezeték nélküli modell nagyjából 89 ezer forintba, a hibrid darab pedig körülbelül 56 ezer forintba fog kerülni
 

Hibrid és vezeték nélküli kiadásban

A Huawei csak nemrég szállt be a laptopos piacra saját modelljeivel, most viszont egy újabb szegmensbe kíván belépni. A kínai gyártó a CES-en (Consumer Electronics Show) rántotta le a leplet hibrid Wi-Fi rendszeréről, melyeket az átlagos felhasználó otthonába szánnak a tervezők. A család a Q2 elnevezést kapta, és ultragyors sebességével tűnik ki a standard eszközök közül. A rendszer két változatban lesz hozzáférhető a megjelenés után.

Először is megrendelhetünk egy teljes mértékben vezeték nélküli csomagot, ami a G.hn PLC technológia segítségével működik. A másik lehetőség az a megoldás, ami részben vezetékes, részben vezeték nélküli kialakításra épít. Mindkét esetben három egységet kapunk kézhez, melyek akár 1867 Mb/másodperces sebességre is képesek. Ez egyaránt igaz a vezetékes és a jelátviteles módra is, vagyis a Q2 kivételesen gyors adatkapcsolatot biztosít.

Hatalmas sebesség, tökéletes védelem

A Huawei emellett az egyszerűség elvével is szeretné meggyőzni a fogyasztókat. A Q2 ugyanis elvileg öt lépésben telepíthető és beállítható – utána már csak csatlakoznunk kell a hálózatra és élvezhetjük is a félelmetes tempót. Ehhez egyébként az is hozzájárul, hogy a műholdak közti váltás válaszideje 100 ms-os. Ha ez nem lenne elég, a rendszer egyidejűleg akár 192 eszközt is ki tud szolgálni, ami családi házak mellett irodákba is alkalmassá teszi a szériát.

A biztonságról egy speciális, algoritmus gondoskodik, ami kizárja a támadásokat (például a brute force alapú feltörési kísérleteket). Emellett a hálózatot teljes titkosítás is védi. A CNET értesülései szerint a hibrid változat ára 349,99 dollár (nagyjából 89 ezer forint), míg a vezetékes variáns ára 219,99 dollár (hozzávetőleg 56 ezer forint) lesz.

Saját Wi-Fi routert dob piacra a Huawei
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás