Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Beépített webkamera-blokkolóval jönnek a HP EliteBookok

A HP bemutatta új notebookjait, melyek olyan paneleket kaptak, amik fizikailag blokkolják a webkamerák képét.

 

  • a HP bejelentette legújabb EliteBookjait, melyek egy panellel képesek blokkolni a webkamera látószögét
  • a modellek emellett fejlettebb grafikai modult és nyolcadik generációs Intel CPU-t kaptak
  • ezen kívül két új, munkaállomásként is használható notebook és három képernyő is debütált
 

Praktikus megoldás a magánszféra védelmére

A HP éppen most jelentette be új notebookjait, melyek az EliteBook szériát bővítik. A modellek egyszerű megoldást kínálnak a magánélet védelme érdekében: beépített panellel rendelkeznek, melyeket elhúzva fizikailag blokkolhatjuk a webkamera látóterét. Ennél konkrétabb megoldás nincs, ha attól tartunk, hogy a modulon keresztül megfigyelhetik magánéletünket.

Az EliteBook 830, 840 és 850 ilyen fedőlappal érkezik, amennyiben a standard modelleket vásároljuk meg. A három termékből persze elérhető érintőképernyős változat is, viszont ezekben nincs webkamerablokkoló panel, mivel a vékonyabb keretben nem félne el. Az idei verziók persze más újdonságokat is tartogatnak az érdeklődők számára, melyek leginkább a váz alatt érhetők tetten.

Fejlettebb grafika és modernebb processzor került a vázba

A két nagyobb laptop nem csak integrált, hanem dedikált VGA-val is elérhetővé válik; ezekben az AMD Radeon RX 540-es dedikált grafikus chip dolgozik. A 13 inch-es képátlójú 830-as ellenben továbbra is csak az Intel GPU-ival lesz kapható. Mindhárom készülék nyolcadik generációs Intel-processzorral érkezik, valamint a vállalat megerősítette a kijelzők fényerejét is. Az EliteBookok már ebben a hónapban a polcokra kerülhetnek, árazásuk pedig 1029 dollárnál (vagyis nagyjából 261 ezer forintnál) kezdődik.

A HP emellett számos más terméket is bemutatott, így piacra került a belépő szintű, munkaállomásként is használható ZBook 14u és a 15u (átszámítva körülbelül 278 ezer forintos ártól), illetve három 4K (3840 x 2160 pixeles) felbontású kijelző is, melyek 27, 31,5 és 42,5 hüvelykes változatban jelennek meg (hozzávetőleg 142 ezer forintos ártól).

 
Beépített webkamera-blokkolóval jönnek a HP EliteBookok
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás