Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Mesterséges intelligenciával jöhet az LG V30s

A hírek szerint LG elkészíthet egy olyan felújított V30-at, ami a fotózáskor mesterséges intelligenciát használna a minőség javítására.

 

  • a legújabb pletykák alapján az LG az idei MWC keretei között mutatja be a V30s-et
  • a telefon mesterséges intelligenciával érkezhet, ami a fotózáson kívül fordításban és termékek keresésében is segítségünkre lehet
  • egyelőre nem tudni mást a készülékről, de elvileg csak kisebb hardveres bővítések várhatók (például 256 GB-os háttértár)
 


Akár heteken belül debütálhat

Ahogy egyre közeleg a 2018-as Mobile World Congress, egyre több pletyka lát napvilágot. Most például az LG-vel kapcsolatban röppent fel egy hír, miszerint a cég heteken belül egy újfajta V30-at fog bemutatni. A PhoneRadar értesülései alapján a vállalat a V30s elnevezésű modellen dolgozik, ami külsőben ugyan nem térne el a standard eszköz, viszont szoftveres terén pont az egyik legfontosabb területen erősítené meg az amúgyis remek készüléket.

Arról van szó, hogy egy mesterséges intelligencia kerülne az operációs rendszerbe, ami leginkább a Google Lenshez vagy a Samsung Bixby Visionjéhez hasonlítana. A kamerával így képesek lennénk termékeket azonosítani vagy szöveget fordítani – egyetlen fotó alapján. Az algoritmus elvileg a fotók minőségének javítására is használható lenne, pont úgy, mint például a Xiaomi-termékek esetében.

Nem csak a szoftver újul meg

Persze emellett elméletben olyan extrákat is kihasználhatnánk, mint a Google Pixelekből ismert fókuszállítás vagy az iPhone X Portrait Lightning funkciója. Akárhogyan is, a dolog csak jól sülhet el, hiszen a V30 a kritikák szerint már így is egy remek telefon. A V30s pedig csak hardveres összetételben térne el tőle: például az eredeti mobil 128 GB-os tárhelye 256 GB-osra bővülne.

Azt még nem tudni, hogy a telefon megkapja-e a legújabb (és egyben leggyorsabb) Qualcomm chipet; a Snapdragon 845-ös CPU-t. Ha igen, az valószínűleg némi áremelkedéssel járhat, ami a számos extra fényében érhető. A fő kérdés az, hogy mennyire lesz meggyőző a V30s mesterséges intelligenciája – és új processzor esetében a sebessége.

 
Mesterséges intelligenciával jöhet az LG V30s
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás