Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Európába érkezik a Google Pixel Buds

A Google Pixel Buds névre keresztelt vezeték nélküli fülhallgatója most először elérhetővé válik Észak-Amerikán kívül: a modell immáron Európában is kapható lesz.

 

  • a Google a napokban két európai országban is elérhetővé tette az eddig csak Észak-Amerikában beszerezhető Pixel Budsot
  • a vezeték nélküli fülhallgató így már Németországban és az Egyesült Királyságban is elérhető
  • a modell ára hozzávetőleg 56 ezer forint körül alakul, de az árazás nagyban függ az adott ország valutájától
 

Az AirPods Androidos testvére

A Google a tavaly ősszel bejelentett Pixel Budsot kétségtelenül az AirPods Androidos megfelelőjének szánta. A cég lassan felismerte, hogy ki kell alakítania egy egységes ökoszisztémát ahhoz, hogy elnyerje az Apple-t előnyben részesítő felhasználók figyelmét. Ehhez pedig nem csak saját telefonok szükségesek a Pixel-széria tagjainak személyében. A Pixel Buds tehát ennek az első lépése.

A készülék számos extrával mutatkozott be. Ilyen többek közt jobb oldali modul külső felülete, ami érintésérzékeny, így akár a lejátszott médiát vagy a Google asszisztenst is vezérelhetjük vele. A Bluetooth-on keresztül csatlakozó készülék emellett közel valós időben képes fordítani a Google Translate segítségével, ami egyenesen a fülünkbe olvassa a hallott szöveget. 


Egyelőre még csak öt országban lesz kapható

Az eszköz magában öt órás használati időt ígér, a 620 mAh-s kapacitású, töltőként is funkcionáló tokjával együtt pedig egész napos készenlétet biztosít. A három színben megrendelhető modul viszont eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában volt elérhető. Mindez most megváltozik: a fülhallgató kapható lesz Ausztráliában, Németországban és az Egyesült Királyságban is.

Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben akár más európai országban is a boltok polcaira kerülhetnek az első darabok. Akik szeretnének beszerezni egy modellt, azoknak így érdemes várni még egy keveset, ugyanis előfordulhat, hogy a Google rövid időn belül további régiókra terjeszti ki a Pixel Buds elérhetőségét. A fülhallgató ára a kontinensen 179 euró körül alakul majd, ami átszámítva nagyjából 56 ezer forintnak felel meg.

 
Európába érkezik a Google Pixel Buds
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás